Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürlüğü'nün, opera ve baleyi vatandaşlara sevdirmek amacıyla geçen yıl başlattığı eğitim projesi kapsamında Emirler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere mini bir konser verildi.
MDOB sanatçıları, eğitim projesi kapsamında merkez Yenişehir İlçesi'ne bağlı 20 kilometre uzaklıkta Emirler Mahallesi'ne gitti. Burada Emirler İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen sanatçılar, görevlilerin yardımı ile okul koridoruna piyano kurdu. Piyanoyu yaşamlarında ilk kez gören köylü öğrenciler, hemen çevresini sardı. Bunun üzerine piyanist Ahad Asker, çevresini saran miniklere piyanoyu anlatarak bilgi verdi. Minik öğrenciler zaman zaman da Asker'in yardımı ile piyanonun tuşlarına dokunarak çalmaya çalıştı. Etkinlikte mezzo soprano Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, alto Özlem Zuhal Gürgen, sopranu Işıl Çavga Bölükbaşı ile tenor Ünsal Öztekin, Türk, Azeri ve Avrupalı bestecilerin eserleri seslendirildi.
Etkinlik kapsamında miniklere bale, opera ve aryalar hakkında bilgi vererek onların geleceğin sanatçısı ve izleyicisi olacaklarını vurgulayan Asker, "Akşam eve gittiğinizde anne ve babalarınıza opera ve baleyi anlatın. Onlarla birlikte opera ve baleye gelmeye çalışın. Bizleri yakından tanıyın. Çünkü bizler kendimizi sizlere anlatmak için buraya geldik. Konserleri ve temsilleri salonda dinlediğinizde daha çok keyif alacaksınız. Belki içinden bazıları gelecekte konservatuara giderek bizim gibi opera ve balede sanatçı olabilir. Bu nedenle gelecekte yapacağınız işi daha çok sevmek ve sanatla iç içe olabilmek için mutlaka operayı, baleyi ve sanatın diğer dallarını yakından tanıyın" dedi.

FOTOĞRAFLI