Erhan GÖĞEM/Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, ()-KIRIKKALE'de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında mehterli yürüyüş ve şed kuşatma töreni yapıldı. Törene katılanlara etli bulgur pilavı ikram edildi.
Ahilik Haftası kapsamında Kırıkkale Valiliği, Belediye ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından tören düzenlendi. Kutlamalara il idarecileri, siyasi parti temsilcileri, esnaf, öğrenciler, sivil toplum örgütleri katıldı. Mehter takımı eşliğinde belediye önünden başlayan kortej yürüyüşü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası önünde sona erdi. Bu sırada esnafla, vatandaşlar yürüyüşe katılanları alkışladı.
Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Ahilik düsturunun önemine değindiği konuşmasında, "Ahilik bir terbiyedir, anneye, babaya ve ustaya karşı saygıdır. Ahilik en zengin miraslardandır" dedi. Vali Ali Kolat ise ahiliğin adalet, sevgi, hoşgörü olduğunu belirtti.
Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri MKE açık hava düğün salonunda devam etti. Şed kuşatma töreninde Vali Ali Kolat'a, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya, Üniversite Rektörü Prof. Dr Ekrem Yıldız'a, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök'e, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli'ye Ahi Ustalığı Şed'i kuşatıldı.

FOTOĞRAFLI