Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN'de yaşayan Ankaralı kanun sanatçısı 32 yaşındaki Ahmet Baran, 'Kanun namına' adıyla albüm çıkartacak. 6 kıtada konser ve master class eğitimler vererek kanunun tanınmasını ve bilinmesini sağlayan Baran, önümüzdeki ay çıkacak olan albümünde kendi bulduğu icra tekniğini müzikseverler ile ilk kez buluşturmanın da heyecanını yaşıyor.
10 yıldır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu bünyesinde görev yapan sanatçı, sadece işaret parmaklarıyla çalınan kanunu tüm parmaklarını kullanarak çalmasıyla ve Türk müziği tarihinde kendi adı ile anılacak yeni bir teknik kazandırmakla tanınıyor. Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Başbakanlık Konutu'nda bugüne kadar 50 konserde görev alması ile dikkat çeken Baran, hemen hemen tüm büyüklerinin futbolcu olmasına rağmen ailesinin yönlendirmesi ile küçük yaşlarda TRT Ankara Çocuk Korosu'na başladığını belirterek şunları söyledi:
"Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümünde eğitimimi tamamladıktan sonra 2006 yılından bu yana Devlet Koroları bünyesinde çalışmaya başladım. Halen periyodik konserler ve farklı çalışmalar yaparak sanat hayatıma devam etmekteyim. Kanunla ailemin desteği ve yönlendirmesi sayesinde tanıştım.  Geçtiğimiz sanat sezonu içinde yaklaşık 110 konser verdim. Geçtiğimiz yıl 6 kıtada farklı farklı konserim oldu. Kostarika'dan Avustralya'ya ABD'den Dominik Cumhuriyeti'ne uzanan geniş bir yelpazede farklı kültürlere konserler verdim."
Dünyanın dört bir yanında verdiği dersleri ve yaratığı tarzı nedeni ile bugüne kadar kendi adına üretilen enstrümanı çaldığını kaydeden Baran, önümüzdeki ay çıkacak albümünde geçtiğimiz yıl Tarsus İlçesi'nde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yaptığı bestenin de yer alacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI