EN büyük yaylı çalgı olan kontrbası genelde erkekler tercih etmesine karşılık, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'ndaki bu iki enstrüman iki kadına emanet edildi. Kontrbasın büyük bir enstrüman olmasından zorlanmadıklarını belirten sanatçılar, onun tellerine dokunmaya 10 yaşlarında başladıklarını anlattı.
Bir orkestranın vazgeçilmezlerin olan kontrbas taşınması en zor bir enstrüman olmasına rağmen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nda kontrbaslar Tina Erten ve Fahriye Demirbilek'in ellerine emanet edildi.
İki yetişkin sanatçı da kontras ile 10 yaşında tanıştı. Kontrbasın büyüklük ve ağırlığının kendilerini zorlamadığını savunan sanatçılar, senfoninin bas sesi vermekten mutlu. Bulgaristan'da doğan ve müzik eğitimini orada alan Tina Erten, Sofya Müzik Akademisi'ni birincilikle bitirdi. İzmir'den önce Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nda konuk kontrabas sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı kontrabas bölümünden mezun olan Fahriye Demirbilek, 2003- 2006 yılları arası Hacettepe Senfoni Orkestrası'nda görev yaptı. 2006 yılında açılan sınavı kazanarak Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nda göreve başladı. Sanatçı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nda çalışmayı sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI