MALTEPE Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen ve felsefe konusunda katılımcılarını bilgilendirmeyi amaçlayan sertifika programı bu yıl felsefe tarihini ele alıyor. Her hafta düzenli olarak yapılan etkinliğin bu haftaki konusu ise ’17. yüzyılda felsefeye yolculuk’ oldu.

Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)’nin 2 yıldır ev sahipliği yaptığı etkinlik 5 ay boyunca devam edecek ve toplamda 40 saati kapsayan programın sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Ağırlıklı olarak Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü hocaları ve alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı söyleşilere her yaştan insan katılabiliyor.

“ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ KAVRAMLARIN HESABINI VERMELİYİZ”

Programın koordinatörlüğünü yürüten Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken etkinlikle ilgili şöyle konuşu:

“Bu söyleşilerde, toplumumuzda felsefe kültürünün, felsefi bakış açılarının önemi üzerinde duruyoruz. Bunun anlamı ise konuştuğumuz, üzerinde durduğumuz kavramların hesabını vermek. Ezbere konuşmamak, düşünmek, olup bitenler arasında bağlantı kurmaya çalışmak çok önemli. Toplumda da böyle bir enerjinin oluşmasına, herkesin düşünmesine, konuşmasına, kavramsal ayrımlar yapmaya dikkat etmesine yardımcı olmak istiyoruz. Tabi ki her şeyi düzeltemeyiz ancak bir sözü söylediğimiz zaman ne anlama geldiğini, hangi anlamı karşımızdakine iletmeye çalıştığımızı da çok iyi görebilmeliyiz. İnsan olarak böyle bir yeterlilik kazanmalıyız.”

Toplumdaki tartışmaların genellikle bilgi eksenli olmadığını olaylara daha çok hissiyat ve sezgilerle yaklaşıldığını belirten Çotuksöken, “Oysa biz felsefeciler olarak bilgi ve eleştirel düşünme eksenli çalışmaların yapılmasını önemsiyoruz ve toplumda da böyle bir enerji yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Söyleşiler her Cumartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında CKM’de gerçekleşiyor.

(FOTOĞRAF)