ERZURUM'da Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'cüsü düzenlenen Kitap Fuarı'nda, Kazım Karabekir Paşa, Mehmet Akif Ersoy, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemil Meriç ve Necip Fazıl Kısakürek'in silikon maskelerini takan animatörler ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler onlarla selfie çekti.
Merkez Yakutiye İlçesindeki Havuşbaşı Kent Meydanı'nda Mehter Takımı eşliğinde açılan ve 8 Nisan'a kadar devam edecek olan fuara 162 yayınevi katıldı. Fuar kapsamında İnci Aral, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ediz Hun, Tekin Sönmez, Şükrü Erbaş, Hayati İnanç, Ahmet Taşağıl, Sinan Yağmur, Mehmet Paksu, Semih Coşkun, Dücane Cündioğlu, Ali Ural ve Vehbi Vakkasoğlu gibi 109 yazar okurlarla söyleşi yapacak. Kitap fuarına gelenler karşılarında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından yapılan Kazım Karabekir Paşa, Mehmet Akif Ersoy, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemil Meriç ve Necip Fazıl Kısakürek'in slikon maskelerini takan animatörler buldu. Maskeli animatörlerle selfie çekilmek için yüzlerce kişi, sırasını bekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 162 yayın evi ve 109 seçkin yazarın katılımıyla 11 gün sürecek geniş kapsamlı ve bölgesel nitelikte bir kitap fuarını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Sekmen, "Toplamda 2 bin 500 metrekare kapalı alan içerisine kurulmuş olan fuar seçkin yayın evlerinin tamamına yakınına ev sahipliği yapıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI