HACATTEPE Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı desteğiyle 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren, Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu, Macaristan’da bu yıl 11’incisi düzenlenen Cantemus Uluslararası Koro Festivali'nde gümüş diploma aldı.
Dünyanın önde gelen koro festivallerinden biri olarak kabul edilen Cantemus Uluslararası Koro Festivali, Macaristan’da kuzey doğusundaki Szabolcs-Szatmar-Bereg kentinde 15-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlendi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çok sayıda koro arasında öne çıkarak ‘Gümüş diploma’ alan koro üyelerinin önemli başarı elde ettiği belirtildi.
Adını 15 Ekim 2014 tarihinde vefat eden koronun besteci, hukukçu, şair, yazar, ressam Ertuğrul Oğuz Fırat’dan alan; Türk bestecilerinin seslendirilmemiş veya az seslendirilen koronun genç bestecileri ve koro eserleri yazmaları için teşvik etmeyi amaçladığı ifade edildi. Koronun bu amaç için laboratuvar koro olmayı amaçladığı belirtildi. Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu, ulusal ve uluslararası zeminde- koro/orkestra şefleri, besteciler, çeşitli müzik toplulukları, müzik kurum ve kuruluşları ile işbirlikli çalışmalar içinde bulunmayı da hedeflemişti.

FOTOĞRAFLI