İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen 17'nci Mersin Polifonik Korolar Şenliği'nde sahne alan engelli vatandaşların oluşturduğu 'Engelsiz Yetenekler Korosu', dinleyicileri büyüledi.
Festivalin ikinci etkinliği olan şenlikte, 2 yıldır çalışmalarını sürdüren 24 bedensel engelliden oluşan polifonik koro, seslendirdiği parçalarla davetlilere müzik ziyafeti verdi. Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde performansları ile göz dolduran bedensel engelli koristler, 'Bir masal gibi şu dünya', 'Gönül dağı', 'Şinanay' ve 'Bir başkadır benim memlektim' başta olmak üzere sevilen parçaları seslendirdi. Tekerlerkli sandalye ve koltuk değnekleri ile çıktıkları sahnede parlayan koroya bazı parçalarda izleyiciler de eşlik etti. Profesyonel şarkıcılara taş çıkartan engelliler, neşeli tavırları ile de takdir topladı. 6 parça seslendiren koro, konser sonunda izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Ankara, Denizli, Manisa, Adana ve Mersin'den 28 koronun katıldığı Polifonik Korolar Şenliği, yarın farklı koroların konserinin ardından son bulacak.

FOTOĞRAFLI