İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - ANTALYA'da 8 yıldır aralıksız yapılan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, kasım ayında kapanıyor. Festival yönetimi, gelecek yaz 23.5 metre yükseklikle dünyanın en büyük kumdan heykelini yapacaklarını açıkladı.
Mayıs ayında açılan ve 100 eserin sergilendiği Lara Beach'teki Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, 15 Kasım'da kapanıyor. Yaz boyunca sergilenen kumdan heykeller, kapanış tarihinde düzenlenecek törenle yıkılacak.
Festival Koordinatörü Cem Karaca, şimdiden gelecek yılki festivalin hazırlıklarına başladıklarını açıkladı. Mayıs ayında açılacak 9'uncu Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde 23.5 metre yükseklikle dünyanın en büyük kumdan heykelini yapacaklarını açıklayan Karaca, 22 metre 43 santim uzunluğu ile Çin'in elinde olan rekoru kıracaklarını ve Guinness rekorlar kitabına gireceklerini söyledi.
Guinness ile bağlantıya geçtiğini belirten Cem Karaca, festival alanında bulunan 100 heykel için 10 ton kum kullanılırken rekor için yapılacak heykele 5 ton kum harcanacağını kaydetti. Karaca, "Projenin bütçesi 500 bin lira. Heykelin ne olacağı konusunda ise çalışmalarımız sürüyor. Kreatif direktörümüz birkaç proje içinden seçim yapacak. Fakat Mısır'da bulunan Giza Piramitleri olabileceğini düşünüyorum. Ocak ayı başında tamamen kesinleşecek" dedi.

FOTOĞRAFLI