İş insanı Gökhan Sarıgöl, dünyanın tüm hava yollarından topladığı 14 binden fazla uçak modeli ile Yeşilköy Havalimanı'nın  Florya tarafında bir müze oluşturdu. Sarıgöl'ün Yeşilköy'de kurduğu Model Uçak Müzesi görmeye değer. Gökhan Sarıgöl sadece müze ile de kalmadı. Havacılık tarihini yazarak resmen bir ansiklobedi oluşturdu. Türkiye Ticari Havacılık Tarihi  ve  Asırlık Yolculuk kitaplarını yazar Sarıgöl, kurduğu müzenin tanıtımı içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyadaki tüm havayolu şirketlerinden biriktirdiği 14 bin uçak modeliyle dünyanın en büyük model uçak müzesine sahip olan Gökhan Sarıgöl'ün bu örnek davranışı vatandaşların da ilgilisini çekiyor. Müzeye gelip gecenler, uçak modellerini gördünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 

Havacılık sektörende iş yapan Gökhan Sarıgöl, müze oluşturmak için neredeyse dünyanın tüm ülkelerine gidip uçak modellerini alıp müzesine koymuş.  Dünya genelinde yaklaşık 35 yılda topladığı 14 binden fazla model uçakların bir kısmıyla 5 yıl önce bir müze kuran Gökhan Sarıgöl, dünyanın en büyük model uçak müzesine sahip olma unvanını taşıyor.
Geçmişten günümüze gelen hemen hemen her uçağın bir modeli bulmak mümkün olan müzede, dünya üzerinde bulunan firmaların neredeyse tamamına yakınının uçağı bulunuyor. Müzede yolcu ve kargo uçaklarından savaş uçaklarına kadar her uçak modeli bulunuyor.

HEDEF DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVACILIK MÜZESİ ÜNVANINI SÜRDÜRMEK

14 bine yakın uçağı bulunan ve hala model uçak almaya devam eden Gökhan Sarıgöl, "Dünyanın en büyük model uçak havacılık müzesi. 14 bine yakın uçağım var. 5 yıl önce oluşturduğum müzeye 35 yıl boyunca bütün topladığım uçakları koydum. Halada alıyorum. Amacım bunları havacılıkla ilgilenen herkesle paylaşmak ve müzemizi dünyanın bir numarası olmaya devam ettirmek" dedi.

Gökhan Sarıgöl aydınses.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Aydın'a müzeyi gezdirip bilgi verdi

Gökhan Sarıgöl, Yeşilköy'deki müzede AydınSes Medya Genel Yayın Yönetmeni Murat Aydın'ı gezdirdi ve modellerle ilgili bilgi verdi.

SARIGÖL'ÜN UÇAK SEVGİSİ, ÇOCUK SEVGİSİ GİBİ

Koleksiyonunda bulunan uçakların çocuğu gibi sevdiğini belirten Sarıgöl, "Bu konuda dünyada çok tanınan bir insanım. Koleksiyonumda bulunan uçakların çoğu eski havacılıkta önemli olan uçaklar ve kaliteli uçaklardır. Bunların hepsi benim çocuğum gibi. Bunları çok güzel bir şekilde sakladık ve müzemiz de değerlendiriyoruz. Bütün uçakları katalog olarak da yazdım ama hepsi hafızamda var. Tek tek nasıl aldım nasıl getirdim bunları biliyorum. Hepsinin bir anısı var. Bunları müze olarak açmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

HAVACILIK TARİHİNİN KİTABINI YAZDI

Atatürk Havalimanı'nın 1911 yılından kapanışına kadar olan sürecini yazdığı kitapta anlattığını dile getiren Sarıgöl, "Yazdığım kitap 1911 yılından kapanışına kadar Atatürk Havalimanı'nı anlatıyor. Bunun projesi bana ait ve içinde bulunan uçak fotoğraflarının yüzde 80'inini kendimin çektiği güzel bir kitap. Ben bunu Türkiye'ye kazandırdığım için çok mutluyum" dedi.