TOKAT'ta 1400'lü yılların başında Eflak Beyliği prensi Kont Dracula'nın esir tutulduğu söylenen ve yapılan çalışmalar sonrası zindanlarının ortaya çıkarıldığı Tokat Kalesi sinema filmine ev sahipliği yapacak.
Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında başlatılan restore çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl erzak küpleri, askeri barınak, kent merkezindeki Pervane Hamamına inen gizli geçit ve 2 zindan bulundu. Zindanlardan birinde, 1431- 76 yılları arasında yaşayan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula'nın esir tutulduğu ortaya çıktı. Tokat Kalesi bu özelliğinin ardından ilgi çekti.
SİNEMA FİLMİ ÇEKİLECEK
Daha önce birçok dizide oynayan Tokatlı film yapımcısı Erol Koçan, Ekim ayında başlayacağı sinema filminin bir bölümünü burada çekmeye karar verdi. Filmin Tokat'ın tanıtımına katkı sağlayacağını söyleyen Koçan, özellikle Kont Dracula isminin tüm dünya tarafından bilindiğini belirterek, "Bunun Tokat gibi güzel bir şehrimizde bulunması, burada hapis edilmiş olması, kalıntılarının bulunmuş olması turizm anlamında katkı sağlayacak kanaatindeyiz. Turizm için kültürel, sanatsal bir etkinlik hedeflersek nokta atışı yapmayı düşünüyoruz. Bilindiği üzere sinemalar yurt içinde ses getirdiği vakit yurt dışına taşıyor. O anlamda yurt dışında sinemaların takip edildiği bir mecra var. Burada da Dracula'nın Tokat'ta yaşamış olması bir çok ülkede birçok turistin Tokat'a gelmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu filmde Tokat'ta bulunan tüm tarihi yerlerin olmasını düşünüyoruz. Filmimiz komedi filmi olacak ama filmin içeriği tamamen Tokat'ı tanıtması hedefleniyor. Turizme yönelik tanıtıcı bir komedi filmi olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI