Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, ()-ANKASANAT, yeni sanat sezonunu Bedri Rahmi Eyüoğlu ve Abidin Elderoğlu'na ait 123 eserle sanat kapılarını açtı. Sanat otoritelerinin merakla beklediği sergi, 25 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Türk soyut resim sanatının dünyaca ünlü sanatçıları arasında yer alan Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Abidin Elderoğlu'na ait 123 eserlik serginin açılışı, yüzlerce sanatseveri bir araya getirdi. Ankara Antikacılık Genel Koordinatörü Fulya Akyıldız, Türkiye'de soyut resim denilince ilk akla gelen isimlerden biri olduğu belirttiği Abidin Elderoğlu'nun renk lekelerinin ve kaligrafik çizgilerin egemen olduğu çalışmaları resim severlerden büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Akyıldız, "Anadolu'da yeşermiş kültürleri özgün yorumu ile harmanlayarak eserlerine yansıtan Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun tablolarının aralara serpiştirilmiş, resimlerle yakın konulu şiirleri ile birlikte sunularak sanatçının çok yönlü üretken yapısı ortaya konulmuştur. Bu da katılımcılar için hoş bir sürpriz oldu. Bu sanat sezonunda Türk resim sanatının önde gelen sanatçılarının eserlerini Ankaralı sanat otoriteleri ile buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Müze kompleksinde düzenlenen ve sergilenen eserler, her iki sanatçı için de bugüne kadar açılan en kapsamlı sergilerden biri olarak ifade ediliyor. Sergi, 25 Ekim tarihine kadar saat 10.00-18.30 saatleri arasında Pazar günleri hariç gezilebilecek.



FOTOĞRAFLI