TÜRKİYE Dans Sporları Federasyonu'nun (TDSF) Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmek üzere düzenlenen Dans Sporları Latin & Standart Türkiye Şampiyonası'nda 160 çift şovlarını sergiledi, Avrupa ve Dünya Şampiyonası temsilcilerimiz belirlendi.
Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Casa De La Danza Dans Evi tarafından organize edilen etkinlikte, Türkiye genelinden 160 çift Anemon Otel'de yapılan şampiyonada yarıştı. Adanalı sanatseverlerin ilgiyle izlediği şampiyona minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler olmak üzere 5 ayrı kategoride gerçekleştirildi.
Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen dans evinin antrenörlerinden Burcu Doruk, Türkiye şampiyonasının Adana'da ilk kez yapıldığını belirtirken, şunları söyledi: "Adana'da ilk defa yapılmasının nedeni dans sporcusu olmaması. Sadece bizim okulumuzda 3 çiftimiz var. Normalde sporcusu olmayan bir şehre şampiyona verilmiyor. Ama daha önce yaptığımız federasyon kupası yarışması, uluslararası bir yarışma ayarında olduğu için Türkiye şampiyonasını bize vermeyi uygun gördüler. Rekor bir katılım oldu. Şampiyonaya 160 çift katıldı. İlk defa bir yarışmaya bu kadar katılım oluyor. İzleyenler ve katılanlar güzel bir gün geçirdi."  
SONUÇLAR
Elemeler sonunda yıldızlar latinde Ata Erdem Türk - Doğa Yurteri, yıldızlar standartta Berk Can Aydoğan - Duru Karataş, gençler standartta Özgün Doğan - Ece Uzunalioğlu, yetişkinler latinde Gökhan Zorluoğlu - Elmira Apasonava, yetişkin standart kategorisinde ise Barış Mehmet Zeytinci - Öykü Yılmaz çifti birinci oldu.

FOTOĞRAFLI