Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde çekilecek, deniz dibi kirliliğini mizahi dille ele alacak 'İnaf Gari' adlı film öncesinde, 'Sualtı Temizlik Harekatı' etkinliği düzenlenecek. Gönüllü dalgıçlar tarafından çıkartılan çöpler sergilenecek, etkinlikte ayrıca filmin tanıtımı da yapılacak.
Yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı, 2009 yılında çektiği 'Hadigari Cumhur' ve 2011 yılındaki 'Yürügari İbram' filmlerinin ardından deniz dibi kirliliğini mizahi bir dille ele alacak olan 'İnaf Gari'nin çekimlerine 15 Ekim’de başlayacak. Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi’nin sponsorluğunda, 7 ayda çekilmesi hedeflenen film, tekneyle Gökova’ya açılan deniz tutkunu bir grubun, dalış sırasında deniz dibinin çöplüğe döndüğünü fark etmeleri ve oltalarına balık yerine çöp takılmasıyla başlayan trajikomik olayları konu alacak. Geçmişte Bodrum’da yaşanan trajikomik olayların da konu edileceği 90 dakikalık sinema filmin çekimleri öncesinde, 26 Nisan’da Bodrum Kumbahçe ve Paşatarlası Plajları’nda, 'Sualtı Temizlik Harekatı' düzenlenecek. Sosyal medyadan ve afişlerle duyurulan etkinlikte 'şnorkeli kap gel' çağrısında bulunuldu. Etkinlik için deniz dibinde tüplü dalış yapabilecek dalgıçlara ve toplanan çöpleri kıyıya taşıyacak teknelere ihtiyaç olduğu da belirtildi. Etkinlikte toplanıp, kıyay getirilecek çöplerle 'İNAF GARİ' yazılıp sergilenecek. Yönetmen ve yapımcı Özakıncı, etkinlikte çekilecek görüntülere de yer verilecek filmin, 2016 yılı Şubat ayından itibaren uluslararası dört film festivaline katılmasını kesinleştiğini söyledi.
Özakıncı, Gökova Koyları’nda tatil yapanların denizi ve koyları çok hoyrat kullandıklarını belirtip "Deniz ve kıyılar kirletiliyor. Bunu çöpten filkm çıkartarak gözler önüne sereceğiz" dedi. Özakıncı, herkesi Sualtı Temizlik Harekatı’na katılmaya da davet etti.

YA(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)