-     ÇOCUK BİENAL'İ BEYOĞLU’NDA BAŞLADI

-       SANATLA ÇOCUKLAR KENDİNİ KEŞFEDİYOR

-       BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET MİSBAH DEMİRCAN:

-       ÇOCUKLARIMIZI KÜLTÜR HAYATININ İÇİNDE GELİŞTİRMEK BİZİM EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZİN BAŞINDA GELİYOR”

BEYOĞLU- Dünya çapında bir sanat buluşmasına ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediyesi, “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali” kapsamında binlerce çocuğun ve gencin sanatını İstanbullularla buluşturacak. Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; sanatın çocuklar için kendini tanımak ve kendi yetenekleri, becerileri doğrultusunda eyleme geçmek yönünde büyük katkı sağladığını belirtti.  

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek ”İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali” dünyadan ve Türkiye’den binlerce çocuğu, genci sanatla buluşturacak. Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde tanıtımı yapılan Bienal Toplantısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bienal Kurcusu ve Direktörü Palet Kültür ve Sanat eğitim Derneği (PALETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Selçuk, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Mete Meleksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 İKİ AY DEVAM EDECEK
Bu yıl konsepti “Uyandırma Servisi Günaydın” olarak belirlenen Bienal büyük bir sanat buluşmasına sahne olacak. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2016 Nisan ve Mayıs ayında iki ay devam edecek Bienal ile gelecek nesilleri sanatla bütünleştirip gençlerin yeteneklerini keşfetmesine katkı sunulması amaçlanıyor.

 “GENÇLER VE ÇOCUKLAR GELECEĞİNİ KEŞFETMEK İSTİYOR”

Bienale ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu da ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunus Emre’nin “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir,” deyişini hatırlatarak, gençlerin kendilerini keşfetmelerinin en büyük yol gösterici olduğunu, bunun en sağlıklı yolunun ise sanatta olduğunu belirtti. ‘Sanatsal faaliyetlerle büyüyen çocukların sanatçı olması gerekir,’ gibi bir anlayışın yanlışlığına da değinen Başkan Demircan, sanatın çocuklar için kendini tanımak ve kendi yetenekleri, becerileri doğrultusunda eyleme geçmek yönünde büyük katkı sağladığını belirtti.

Başkan Demircan, “Uyandırma servisiyle çocuklara ve gençlere şunu demek istiyoruz; kültür ve sanatın farklı disiplinleri ile başarılı olacağı alanları keşfederek, bir anlamda kendinize ayna tutmuş ve bir anlamda gelecekte hangi işi yaparsanız başarılı olacağınızı da öğrenmiş olursunuz demiş oluyoruz,” dedi.

 “TARIM TOPLUMUNDAN ÇOK ÖTEDEYİZ”

İçinde bulunulan hayatın tarım toplumunun çok ötesinde bir hayat olduğuna değinen Başkan Demircan, “Sanayi devrimin yapıldığı tasarımın, inovasyonun ön planda olduğu, daha fazla geçerli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Böyle bir dünyada çocuklarımızı kültür hayatının içinde geliştirmek bizim de en önemli görevlerimizin başında geliyor” şeklinde konuştu.