TÜRKİYE’nin en uzun soluklu kültürel etkinliklerinden, Uluslararası Bursa Festivali'nin 55'incisi, Polonyalı ünlü şarkıcı Monika Bulanda’yı ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 55.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, Polonyalı şarkı yazarı, perküsyonist ve vokalist Monika Bulanda’yı Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde verdiği özel konserle ağırladı.
Kendine has tarzıyla dikkati çeken genç şarkıcı, Bursalı sevenlerine İngilizce ve İspanyolca’nın yanı sıra sözlerini kendisinin yazdığı Türkçe şarkılarını da seslendirdi. Genç şarkıcı, Özkan Uğur ve Aşık Veysel’den de şarkılar söyledi. Sahne performansını enstruman çalarak da renklendiren Bulanda, Bursalılara coşkulu bir akşam yaşattı.

Daha önce Kenan Doğulu ve Mabel Matiz gibi ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşan ve kültürlerarası sanat köprülerin inşasına önemli katkı sağlayan genç sanatçı, eklektik müzik yaklaşımının yansıdığı özel repertuarıyla dinleyicilerini doyasıya eğlendirdi. Bulanda, özgün konserinde davul çalıp Bursa türküsü söylerken dinleyicilerinden de alkış aldı.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski de Bulanda’yı ilgiyle izleyenler arasındaydı. Fatma Durmaz Yılbirlik, gecenin sonunda Bursa’da konser vermenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bulanda ile Başkonsolos Michalski’ye teşekkür plaketi verdi.

Öte yandan Monika Bulanda’nın resimlerinin yer aldığı sergi de konseri izlemeye gelenlere sürpriz oldu. Genç sarkıcının, evren ve evrenin farklı boyutları arasındaki ilişkileri kendi özgün plastik kurgusu içinde anlattığı resimleri sanatseverlerden büyük ilgi gördü.