ÇEVREYE duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam eden Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun son durağı Akşehir oldu. 18 ve 19 Mart tarihlerinde günde ikişer temsille sahnelen oyun Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde çocuklar ve aileleriyle buluştu.

Tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanacak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik çalışmalar yapan Bosch Ev Aletleri, 2008 yılından beri bu kapsamdaki faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar 400’den fazla temsille 150 bini aşkın çocuğa ulaşan ve Türkiye’nin her köşesine gitmeyi hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 2017 sezon turnesi kapsamında sahne aldığı, Konya’nın Akşehir ilçesinde büyük bir ilgiyle karşılaştı.

SIRADA MERSİN VE ADANA VAR

Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşan “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Türk Çocuk Edebiyatı’nın önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı 2010 yılından bu yana Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen oyun, çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı hedefliyor. Tamamı ücretsiz olarak sahnelenen oyunun sonraki durakları ise Mersin ve Adana olacak.

HAYVANLAR, LA FONTEN’İ YARDIMA ÇAĞIRIYOR

Oyunda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

(FOTOĞRAF)