Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da 'Dünya ressamları Bolu'da buluşuyor' etkinliğine katılan 21 ressam, kentin güzelliklerini tuvallerine yansıtıyorlar.
Şair ve ressam Aynur Açıkgöz tarafından Bolu'nun Karacasu Beldesi'ndeki Gazelle Resort Otel'de 'Dünya ressamları Bolu'da buluşuyor' etkinliği düzenlendi. Türkiye'den 6 sanatçının yanı sıra Bulgaristan, Hollanda, Makedonya, Karadağ, Mısır, Rusya, Lübnan, Bosna Hersek ve Yunanistan'dan 21 ressam Bolu'da buluştu.
İlk gün kent merkezinin yanı sıra doğal güzellikleriyle ünlü tabiat parklarını gezen ressamlar fotoğraflar çektiler. Otelin restoran kısmında sanatçıların çalışmaları için oluşturulan atölyede, ressamlar gördükleri güzellikleri tuvallere yansıttılar. Otelde bir hafta boyunca atölye çalışması yapacak ressamlar etkinliğin sonunda eserleri Bolu Valiliği'ne hediye edecekler.
Projeyi yürüten şair ve ressam Aynur Açıkgöz, "Dünyaca ünlü sanatçılar kent gezisinden sonra fotoğraflar çekip eskiz çalışmalarını yaptılar. Atölye çalışmasında da ressamlar gördükleri yerleri tuvallere yansıtıyorlar. Ressamların eserleri etkinliğin sonunda sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ressamların en az 6 bin euro'dan başlayarak 10 bin euro'ya kadar alıcı bulan sanat eserleri de kente hediye edilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI