Bu yıl 84’üncüsü düzenlenen Oscar Törenleri’nde “En İyi Yabancı Film” ödülünü alan İran yapımı “A Separation”, 03 Mart Cumartesi günü saat 21.30’da Moviemax Festival’de ekranlara geliyor.

En prestijli yapımları izleyici ile buluşturan Digiturk, bol ödüllü filmi “A Separation”u bir kez daha ekranlara getiriyor. 2011’de Berlin Altın Ayı Ödülü, ardından da, geçen hafta gerçekleşen 84’üncü Oscar Ödül Töreni’nde “En İyi Yabancı Film Ödülü”ne layık görülen “A Separation”, 3 Mart Cumartesi günü saat 21.30’da Moviemax Festival’de yayınlanıyor.

Yurtdışında hayat kurmak isteyen bir kadın, Alzheimer hastası babasını bırakmak istemeyen bir adam ve ikisi arasında bocalayan küçük bir kız çocuğunu anlatan “A Separation” konusuyla başından sonuna kadar izleyiciyi koltuklara kilitliyor.

Batı’nın standartlarına uyum sağlayarak hem bireysel hem de kültürel bir yabancılaşma içinde olan Tahranlı orta sınıf genç bir çiftin ayrılma kararıyla ortaya çıkan çözülmemiş gizemleri, öfkeli çatışmaları ve aile yükleri ile gelişen bir öyküyü konu alan filmi, İran Sineması’nın başarılı temsilcilerinden Asghar Farhadi yazıp yönetti.

Başrollerini Peyman Moadi, Leila Hatami ve Sareh Bayat’ın paylaştığı film son yıllarda hem teknik hem de biçimsel olarak farklı bir sinema olarak dikkatleri çekiyor. İran Sineması‘nın başarılı örneklerinden olan “A Separation” etkileyici konusu kadar görselliğiyle de izleyenleri büyüledi ve eleştirmenlerden tam not aldı.