Kuşadası'nda yaşayan bir grup sanatseverin çektiği 'Ben Taner' isimli kısa film, Çeşme Film Festivali'nde gösterime sunulacak.

        Kuşadası'nda bir grup sanatseverin kendi imkânlarıyla hazırladığı ve büyük beğeni toplayan 'Ben Taner' 25–26–27 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek Çeşme Film Festivali'nin ikinci gününde sanatseverlerle buluşacak.

        Tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm olan Taner'in, annesinden korkusunu birilerine anlatmak için seçtiği yolların anlatıldığı kısa filmde engelli yakınlarının çektikleri zorluklar ve onların iç dünyaları, işleniyor.

        Yönetmenliğini Umut Ayaz'ın yaptığı, senaryo ve yapımcılığını Cenk Behram Su'nun üstlendiği film, yurt içi, yurt dışındaki festivallerdeki gösterimlerde çeşitli ödüller aldı. Filmde, engelli yakınlarının çaresizlikleri, acıları ve özellikle de korkuları anlatılırken, yetkili mercilerin kayıtsızlığı da çarpıcı bir şekilde ortaya konuluyor.

        Duygu sömürüsüne yer vermeden çekilen 'Ben Taner' filminde, 33 gönüllü sanatsever çalıştı. Senaryo ve kurgu aşamasına kadar, toplam 111 günlük çalışmanın sonucunda ortaya çıkan filmin yapımcısı ve senaristi olan Cenk Behram Su, "Engelli yakınlarının sorunları hep unutulmakta. Onların bu sessiz bekleyişlerine bir ses getirmek için bu filmi çekmeye karar verdim. Aylarca süren sponsor arayışımın boşa olduğunu anlayınca, vakit kaybetmeden kolları sıvadım. Resmi ve özel kurumların duyarsızlığına rağmen, otuz üç gönüllü genç sinemaseverle yola çıktım. Cebimdeki son kuruşu bu filme harcadım. Fakat şunu bir kez daha gördüm ki, asıl hazine insanmış. Ekibimin gücü, inancı ve de üstün gayreti sayesinde bu filmi ortaya çıkarabildim. Tek dileğim bir kurumun bu filmi sahiplenip, daha büyük kitlelere ulaştırılmasını sağlamak.'' dedi.