Türkiye’yi sarsacağı kesin gibi de dünyada nasıl bir tepki alır tahmin etmek zor. Son zamanlarda dinler üzerine yazılmış, kutsal değerlere dokunan kitap ve karikatürlerle çalkalanıyor dünya. Peygamberimiz Hz. Muhammed ile alay eden onu küçük düşüren bir filmin gösterime girmesi özellikle Afrika’yı karıştırdı. Afrika’da batı ve ABD düşmanlığını yeniden alevlendirdi.

Arap baharı denilen olayı, Arap yangınına çevirdi. ABD’nin desteği ile devrilen Libya lideri Kaddafi’nin ölüm görüntüleri hafızalardan silinmeden, söz konusu filmi protesto amaçlı   saldırıda ABD Büyükelçisinin akibeti de Kaddafi’den farklı olmadı. Filme tüm Müslüman alemi tepki gösterirken Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’de büyük gösterilerin olmamasını kendi iktidarlarına bağladı. Erdoğan “Bizim iktidarda olmamız, insanların gazını aldı” gibi bir ifade kullandı.

Tam bu tartışmalar sürerken Türkiye’de ‘Barnabas Günlüğü’ adı altında bir kitabın piyasaya çıkacağı duyuruldu. Nasıl ki Hz. Muhammed’le alay eden filme müslüman dünyası tepki göstermişse, Barnabas Günlüğü’de Hırıstiyan dünyasını kızdıracağa benziyor. Tabii ki kurgu roman tarzı yazılmış bu kitapta Hz. İsa’ya küfür ve alay edici hiç birşey yok.

Hz. İsa dünyaya dönüyor ve müslüman olup secde ediyor. Kitabın kapağında işlenen figür de bu. İsa’nın ruhu önünde secde ediyor. Yani İsa’nın ruhu gökten geliyor, çarmıha gerilmiş bedenine giriyor ve sonra müslüman olarak secde ediyor. İsa’nın müslüman oluşunun ayrıntıları ve bu güne kadar üzerinde hiç değişiklik yapılmadığına inanılan ve halen nerede olduğu tartışılan İncil’in’de adresi gösteriliyor.

Kitap sadece din döngüsü üzerine kurgulanmamış. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2007 yılında makam aracında kilitli kalması ve nasıl kurtulduğuna ilişkin iddialarda kurgulanmış bu kitapta. Barnabas Günlüğü’nün yazarı da kendisini saklıyor. Kitabı ilk gördüğümde yazarın adının S.T olduğunu görünce hemen yayın evi sahibi Gökhan Köken’i aramaya karar verdim. Gökhan Köken, yazarın kitaptaki kurgulardan dolayı kaygıları olduğunu ve bu nedenle adını kullanmadığını ifade etti. Kendisiyle görüşme talebimizi kabul eden S.T ile aydınSes gazetesinde söyleştik.

S.T’ye nereden çıktığını sorduk Barnabas Günlüğü kitabının... Bu kitapta Başbakan’ın aracında kilitli kalmasıyla ilgili ayrıntıyı konuştuk. Yazar’a göre, Başbakan aracında kilitli kaldığında merhum Büyük Birlik Partisi Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan’ı arayarak araçtan çıkmamasını ve hastaneye gitmemisini bildiriyor. Yazar’a göre Başbakan, Yazıcıoğlu’nu çok seviyor. Bu bilgileri Yazıcıoğlu’na  veren ise Fener Rum Patriği Bartelemeos. Patrik Başbakan Erdoğan’a bir suikast yapılacağını ve bu nedenle aracının koruma amaçlı kilitlendiğini ifade ediyor. Kitap’ta başka ilginç konularda yer alıyor. Özünde bir noktaya bağlanan kitap, maya takvimine göre 2012’nin sonunda neler olabileceğini kurgulamış. Yine dünyanın nasıl yönetildiğine dair kurgularla önemli ipuçları veriyor.
Daha fazlası Barnabas Günlüğü’nde... Kitap DNR, Remzi Kitap evi ve diğer kitapçılarda satışa sunuldu.