Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de Dünya Dans Günü nedeniyle düzenlenen 'Bale Gala’ gecesinde, Türkiye'nin önde gelen balet ve balerinleri sahne performanslarıyla izleyenleri büyüledi.
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye’nin yıldız bale dansçılarını 'Dünya Dans Günü' nedeni ile Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Geceye, Vali Yardımcıları Cezmi Türkgöçer, Süleyman Deniz, MDOB Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili R. Ufuk Kasar ile yaklaşık 700 sanatsever katıldı.
Ünlü danslıçalar; Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci, Sayaka Wakita, Iraklı Bakhtadze, Ana Gorgiashvılı, Niyazi Cingöz, Tutku Barın Tümen, Tugay Ak, Orcun Ünal, Özge Hoşer, Bleda Özlem, Yusuf Afacan, Pınar Humar, Erdem Arslan, Seda Dereli, Buğra Alnıaçık, Meltem Ayar, Can Arzuman, Melisa Sungur ve Anıl Acar’, gösteride sahne aldı. Dansçılar, ünlü koreografların eserleri olan ‘Cross Cutting Steps’, ‘Kuğu Gölü Balesi’nde ‘Beyaz Kuğu’, ‘Korsan Balesi’nden Ali Varyasyonu, Tango, Paris Ateşi Balesi’nden Pdd. Varyason Coda, Scorpion, 1001 Gece Masalları Balesi’nden ‘Şehriyar-Nurida’, Uyuyan Güzel Balesi’nden Mavi Kuş, Arrayan Darax’a’, Don Kişot Balesi’nden ‘Grand Pas de deux 3’ncü perde’, Coda balesinden bölümlerinde örnekleri sanatseverlerle buluşturdu.
Yaklaşık bir saat süren gösteri sırasında performansları ile sanatseverleri büyüleyen balet ve balerinler, dansları ile adeta yerçekimine meydan okudu.

FOTOĞRAFLI