İZMİR'de, 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de gösterilecek olan iş kazalarının konu alındığı 'Baba' isimli kısa filmin galası yapıldı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Soner Sert'in yönetmenliğini yaptığı, iş kazalarını konu alan 'Baba' isimli kısa filmin gösterimi Fransız kültür Merkezi'nde, yapıldı.

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de gösterilecek olan kısa filmin galasına sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. 9 Eylül Üniversitesi'nde sinema yüksek lisansı yapan kısa filmin yönetmeni Soner Sert, iş kazalarına dikkat çekmek amacıyla işçileri konu alan dördüncü filmini çektiğini belirtti. Sert, "Bu benim iş kazalarını anlatan ve beni temsil eden dördüncü filmim.

Daha önce Van Depremi'ni anlatan bir film çekmiştim. Orada da göçmen işçileri anlatmıştım. Baba filminin konusu inşaatta çalışan muhafazakar bir işçinin kaza geçirerek işsiz kalıyor. Daha sonra gazete ilanıyla güzel sanatlar fakültesinde öğrencilere model oluyor" dedi. Baba filminin galası izleyenler ile yapılan söyleşi sonrası sona erdi.