DENİZLİ'de bir hafta boyunca 9'u Türk, 3'ü yabancı 12 sanatçı, ayrımcılık ve nefret söylemiyle mücadele temasıyla plastik sanat alanında eserler ve tablolar üretecek.
Kentte faaliyet gösteren Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı; Avrupa Birliği Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğu Geliştirme Hibe Programı kapsamında, 'Sivil Toplum Diyalogu İçin Sanat Projesi'ni uygulamaya koyacak. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve İtalyan Lunaria Vakfı'yla birlikte uygulanacak projede 9 Türk ve 3 yabancı sanatçı yer alacak. Projenin tanıtımı için Şiir Otel'de düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Ressam Bedri Baykam, CSA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Proje Koordinatörü Sema Yılmaztürk ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
12 SANATÇI 1 HAFTA ÇALIŞACAK
AB tarafından desteklenen projeyi, İtalya'da faaliyet gösteren Lunaria Vakfı ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile birlikte yürüteceklerini söyleyen CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu, 17-24 Ocak 2015 tarihlerinde Türkiye'den 9, AB ülkelerinden 3 sanatçının kentte buluşacağını belirtti. Abalıoğlu, projenin 'Her türlü ayrımcılık ve nefret söylemiyle mücadele' temasıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Abalıoğlu, şöyle dedi:
"Proje kapsamında özellikle yakın coğrafyamızda ve hatta ülkemizde endişe verici bir noktaya ulaşan gerginlikler, kardeş kavgaları, savaşlar, dökülen kanların nedenlerine değineceğimiz paneller de gerçekleştirilecek. Plastik sanatlar alanında 12 sanatçımızın üreteceği eserler ile ayrımcılık ve nefret söylemlerine dikkat çekeceğiz. Bu eserler Denizli ve İstanbul'da sergilenecek."
BAYKAM'DAN "SANATTA ORTAÇAĞI YAŞIYORUZ" VURGUSU
Atatürk'ün sanatla ilgili görüş ve düşüncelerini hatırlatan UPSD Başkanı Ressam Bedri Baykam, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde sanata ve sanatçıya değer verilmediğini savundu. Özellikle 2004 yılından sonra Türkiye'de sanatın ortaçağ dönemini yeniden yaşadığını savunan Baykam, şöyle dedi:
"Avrupa ülkelerine baktığımızda sanat ve sanatçının arkasında vakıflar, devlet ve işadamları var. Bizim ülkemize baktığımızda ise 'Tablon satılmıyorsa maaş verelim' diyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Sanata ve sanatçıya önem veren bu tür etkinlikleri destekçisi olmaya devam edeceğiz." 
Proje ortağı İtalyan sivil toplum örgütlerinden biri olan Lunaria'nın dernek temsilcisi Sergio Andreis toplantıya telekonferansla katıldı.

FOTOĞRAFLI