ANKARA Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümü, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DŞSO) ve TRT Ankara Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir araya gelip, yılın en büyük çocuk konserini verdiler. Ünlü Balet Tan Sağtürk eşliğinde sahne alan Devlet opera ve Balesi, Çocuk Balesi Bölümü'ne eşlik ettiler. Konserin açılışında konuşan Prof. Rengim Gökmen, "Bu vatanı bize armağan eden Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı borçluyuz" dedi.

23 Nisan'da Ankara Arena Spor Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen konserde müzikseverler unutulmaz bir müzik ziyafeti ve görsel şölenle büyülü saatler yaşadılar. Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DŞSO, 120 kişilik TRT Ankara Çocuk Korosu ile 40 kişiden oluşan ve ünlü balet Tan Sağtürk'le birlikte sahne alan Devlet Opera ve Balesi, Çocuk Balesi Bölümü'ne eşlik ettiler. Barış Manço'nun 'Bugün Bayram'ından, Ayten Alpman'ın sesinden zihinlere kazınan 'Memleketim' şarkısına uzanan geniş bir repertuvar ile popüler çocuk eserlerinin koru ve orkestra uyarlamalarına yer verilen konserde, 'Köçekçe', 'İzindeyiz', '23 Nisan Kutlu Olsun', 'Bir Dünya Bırakın', 'Türk Dansları 3. Bölüm', 'Çocuklar Kardeş Oldu Mu?', 'Bugün Bayram', 'Do-Re-Mi', '7.Senfoni Bölüm', '3. Senfoni 3. Bölüm', 'Katibim Türküsü', 'Danzon', 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Memleketim', 'Gençlik Marşı' gibi birbirinden özel bale gösterileri ile izleyicileri büyüledi.

Konser açılışında izleyicilere kısa bir konuşma yapan Prof. Rengim Gökmen, "94 yıl önce bugün ulusal egemenliğimizin, daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk adımı atılmıştı buraya çok yakın bir mekanda. Ulusal egemenlik, yani bir ülkenin, bir toplumun kendi kaderini belirlemesi, kendi geleceği içinde büyümesi, tam bağımsız olabilmesi demek olan Ulusal Egemenlik ve bu bunun ne denli kıymetli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu armağanı bize veren, bu vatanı bize armağan eden Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı borçluyuz" dedi.

() (AY/HÖ) (FOTOĞRAFLI)