ANKARA, () - ANKARA Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gününde ünlü sanatçı Yıldız Tilbe sahne aldı. Türk Beyleri Kent Meydanı'nda düzenlenen konseri Ankara'nın dörtbir yanından gelen vatandaşlar izledi. 



FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞALADI 

11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, geleneksel festival yürüyüşüyle başladı. Piyade Mahallesi Pazar Yeri’nden başlayan geleneksel kortej, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda sona erdi. Kortejin en önünde cirit ekibi, ardında mehteran takımı yer alırken, onları katılımcı dernekler ile Türk Cumhuriyetleri ve topluluklarının bayrak ve flamaları izledi. Modacı Abdullah Öztoprak’ın koreografisinde mankenler fayton üzerinde korteje eşlik ettiler. Yürüyüşe Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, eşi İlknur Demirel, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, sivil toplum kuruluşları, Türk devlet ve topluluk temsilcileri ile her yaştan 10 bini aşkın kişi katıldı.

'YILDIZ'LI GECE

Tilbe'nin sahneye çıkmasıyla meydandaki coşku doruğa tırmandı. Tilbe, eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarıyla başkentlileri müziğe doyurdu. Türk Beyleri Kent Meydanı'na hayran kaldığını ifade eden Tilbe, programın sunucusu Vatan Şaşmaz'ı yanına çağırarak meydandaki 16 Türk büyüğünün isimlerini saymasını istedi. Şaşmaz da sahnenin yanında yer alan 16 Türk büyüğünün anıtlarının üzerlerindeki yazılardan tek tek Türk hakanlarının isimlerini saydı. Yıldız Tilbe, binlerce yıllık Türk kültür ve sanatına sahip çıktığı için Başkan Enver Demirel'e teşekkür etti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi İlknur Demirel sanatçıya çiçek ve plaket takdim ettiler. Demirel, Ankaragücü taraftarlarından aldığı 'Yıldız Tilbe 06' yazılı sarı lacivert Ankaragücü formasını Tilbe'ye hediye etti. Tilbe sahnede Ankaragücü formasını giyerek konserini, üzerinde Ankaragücü formasıyla tamamladı.

Yıldız Tilbe, ilginç dans ve oyun figürleriyle de dikkat çekti. Seyircilere sık sık 'Beni seviyor musunuz' diye soran sanatçı, 'Evet cevabı alınca; "Ben sevilmeyecek kadın mıyım! Ben de sizi seviyorum' karşılığını verdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Tilbe, Ankaralılar'a doyumsuz bir gece yaşattı.

FOTOGRAFLI