ANTALYA’da düzenlenen 51’nci Altın Portakal Film Festivali'nde 6 dalda ödül kazanan 'Kuzu' filminin galası, çekildiği yer olan Erzincan’da yapılacak.
En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, SİYAD En İyi Ulusal Uzun Metrajlı Film ve 2 de Behlül Dal Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 6 ödül alan 'Kuzu' filminin yönetmeni Kutluğ Ataman, Vali Süleyman Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Ataman ziyarette filmi 3 yıl içerisinde tamamlandığını ifade ederek, "Sinemanın en önemli yapılma nedeni seyirciye gitmesidir. Erzincan’ı 90 dakika boyunca her yönüyle tanıtan bir film ortaya çıkardık. Sadece Antalya’da değil, Almanya, Brezilya, Amerika ve Moğolistan’da tanıtıldı. Önümüzdeki günlerde Hindistan’da tanıtılacak. Bu aynı zamanda ilin bir tanıtımıdır, bir reklam filminden çok daha efektif bir tanıtma yoludur. Elimizde böyle bir mamul var, şimdi bunu en efektif şekilde değerlendirme aşamasına giriyoruz. 19 Aralık’ta filmimiz tüm Türkiye’de gösterime girecek" diye konuştu.
Yönetmen Kutluğ Ataman’a ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Süleyman Kahraman filmin galasının Erzincan’da yapılmasının planlandığını belirtti. Kutluğ Ataman’a günün anısına bakır işlemeli tabak hediye eden Vali Kahraman, "Kutluğ Ataman’ın çekmiş olduğu film, Antalya Altın Portakal Film Festivalinde 6 ödül kazanmıştır. Ayrıca festivalde özel ödüle de layık görülmüştür. Bu başarı hem ülkemiz hem de Erzincan açısından önemli bir hadisedir. Bundan dolayı kendisini Erzincanlılar adına tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Erzincan’ın her bir köşesinin bir yansımasının olduğu film ile Erzincan geniş kitlelere tanıtılmış olacak. Kendisi bir Erzincan sevdalısıdır. Antalya’da ödül alır almaz Erzincan’a geldi. Bu Erzincan sevgisi açısından önemli bir göstergedir. Kutluğ bey hassasiyet göstererek filmin galasının Erzincan’da yapılacağını ifade etti. Kendisine bundan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda gala hazırlık çalışmalarına başlayacağız. Kendisini başarılarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI