Bünyamin YIL/ADANA, () - ADANA Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 21'incisi gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali için toplam 6 milyon 457 bin 234 liralık harcama yaptı.
Büyükşehir Belediyesi, 205 filmin, 10 sinema salonunda 515 gösterimle beyaz perdeye ücretsiz yansıtıldığı, toplamda 700 bin lira para ödülünün dağıtıldığı Altın Koza Film Festivali'nde ihtiyaç duyulan mal ve hizmet alımları için 5 ayrı ihale açtı. Bu ihalelerden 4'ünü Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. kazandı. Birini ise Organizatör Erman Fatih Kirişci aldı. Bu festival için kurulan belediye şirketi Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş., ödül törenleri organizasyonu, yayınlar-basılı materyaller medya tanıtım ile duyuru ve görsel malzemeler hizmeti, ulaşım, konaklama ve şehir içi transferleri hizmeti ile sinema programları, gezici sinema ve Türk film pazarı hizmet alımı ihaleleri için KDV hariç toplam 4 milyon 543 bin 933 lira fiyat verdi.
Konserler, festival etkinlikleri, teknik hizmetler ve rehberlik hizmet alımı ihalesini ise Erman Fatih Kirişci, KDV hariç 928 bin 300 liralık teklifle kazandı. Bu ihalelerin ardından düzenlenen organizasyonla Altın Koza Film Festivali büyük coşkuyla gerçekleşti. Böylece festivalin Büyükşehir Belediyesi'ne toplam maliyeti KDV dahil 6 milyon 457 bin 234 lira oldu.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ile Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması için belirlediği toplam 700 bin liralık para ödülünün ortaya çıkan faturaya dahil olduğu belirtildi. Altın Koza'nın müzik etkinliklerinde ünlü şarkıcılar Volkan Konak, Haluk Levent, Burcu Güneş, Yusuf Güney, Mehmet Erdem, Soner Sarıkabadayı ve Atilla Taş ücretsiz halk konserleri verdi.
UCUZ OTOBÜS TARTIŞMASI
Son 4 yılda Altın Koza Film Festivali'nin bütçesi 5 ile 8.5 milyon lira arasında olmuş, geçen ay belediye otobüs ücretlerine yüzde 35 zam yapılıp, zam gerekçesi olarak bu konudaki sübvansiyon rakamlarının trilyonlarca lirayı bulduğu açıklanınca, çeşitli çevrelerde Altın Koza için yapılan harcamanın kısılması isteği dile getirilmişti.

FOTOĞRAFLI