Orhan SENCER / İSTANBUL, () - MÜZİK dünyasının efsane ismi Ahmet Ertegün, ölümünün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen özel bir saygı konseri ile İstanbul’da anıldı.
Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen gecede, hayatı boyunca birçok ismi müzik dünyasına kazandırarak geniş kitlelere tanıtan Ahmet Ertegün 10. ölüm yıl dönümünde anıldı. Gecede, dünyaca ünlü saksafon sanatçısı İlhan Erşahin’in projesi İstanbul Sessions’ın yanı sıra 13 yaşındaki piyanist Hakan Başar da sahne aldı.
The Rolling Stones, Led Zeppelin, Eric Clapton, Aretha Franklin, Ray Charles gibi isimleri müzik dünyasına kazandıran Ahmet Ertegün’ün anısına, müzik yapımcısı İzzet Öz’ün hazırladığı belgesel ile başlayan gecede Öz, Ertegün ile anılarını da paylaştı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada, Ahmet Ertegün’ün Üsküdar’ın en önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Ertegün, müzik dünyasına kazandırdığı sayısız değerlerin yanı sıra, Üsküdarlı kimliği ile bütün dünyaya ‘Üsküdar’a Gider İken’ şarkısını da sevdiren çok önemli bir isim. Bu gece kendisini ölümünün 10. yılı sebebiyle anıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. İlhan Erşahin’in de evrensel değerlerimizi saksafonla, cazla dünyaya duyurmasından büyük gurur duyuyoruz” dedi.
Bu arada Üsküdar Belediyesi’nin, 8 yaşından beri piyano çalan 13 yaşındaki piyanist Hakan Başar’a eğitim bursu verdiği açıklandı.

(Fotoğraf)