Nedim KOVAN/ ORDU, () – ORDU’nun Altınordu İlçesi’nde yaşayan 93 yaşındaki Mustafa Sabri Gözükan’ın, fındık dallarından çeşitli figürlerle sanata dönüştürdüğü el emeği göz nuru eserleri büyük ilgi çekiyor. İlerleyen yaşına rağmen sanattan vazgeçmeyen Gözükan, "45 yılı aşkın zamandır bu işle uğraşıyorum" dedi.
Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde yaşayan 93 yaşındaki Mustafa Sabri Gözükan, yaklaşık 45 yıl önce merakla başladığı el sanatlarındaki hünerini halen sergilemeye devam ediyor. Zor olmasına rağmen halen bu işi büyük zevkle yaptığını belirten 3 çocuk babası emekli Gözükan, evinin bir bölümünü atölyeye çevirip, fındık ağacı dallarını yontarak çeşitli figürler yapıyor.
Tamamen el emeği olan, yaptığı bir çok eseri Ordu Valiliği gibi çeşitli kuruluşlara kentin tanıtımı için bağışladığını belirten Mustafa Sabri Gözükan, “Eşim vefat edeli yıllar oldu. Çocukluğumdan beri bu mesleğe, el sanatlarına büyük ilgim vardı. Emekli olduktan sonra daha da ağırlık vermeye başladım. Evimin neredeyse her tarafı bir atölye parçası. Ordu’nun tek ve en önemli geçim kaynağı fındık. Ben de fındık ağaçlarının dallarından çeşitli figürlerle eserler yapıyorum. Yaptığım eserlerde büyük ilgi görüyor. Hediyelik satın almak isteyenler çok oluyor ancak ben satmıyorum. Ordu’nun tanıtımı, fındık ağacından nelerin yapılabildiğini göstermek için zaman zaman Valilik ve diğer kuruluşlara bu eserlerimden veriyorum. Onlar da fuarlarda ve kentin çeşitli yerlerinde bunu sergiliyor, sonuçta memleketimiz tanıtılıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI