Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 'Tiyatro Kulübü' öğrencilerinin hazırladığı 'Kristof Kolomb' adlı oyun, yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Alanya Tersanesi'nde sahnelendi.
Alanya Belediyespor Kulübü'nün 'Çocuklardan Çocuklara Tiyatro Projesi' kapsamında 3 ayda hazırladığı 'Kristof Kolomb' adlı tiyatro oyunu, dün akşam tarihi Alanya Tersanesi'nde izleyiciyle buluştu. Oyuncu, yazar ve yönetmen Nilbanu Engindeniz önderliğinde hazırlanan oyunda 30 öğrenci rol aldı. Öğrenciler, tarihi tersaneye kayıklarla denizden gelerek oyuna başladı. Tiyatro oyunu, tersanenin farklı bölümlerinde gezerek oynandığı için izleyici sayısı 50 kişiyle sınırlı tutuldu.
İNTERAKTİF BİR OYUN
Oyunu hazırlayan ve yöneten Nilbanu Engindeniz, 'Bir çocuk değişir, dünya değişir' sloganıyla yola çıkarak bugüne kadar 'Küçük Kara Balık', 'Şişkolar ve Sıskalar', 'Pamuk Prenses', 'Kötü Kraliçe' ve 'Bir Sürü Cüce' adlı oyunları sahnelediklerini söyledi. Son olarak Alanya Tersanesi'nde Kristof Kolomb'un çocukluğunu anlatan bir oyun sahnelediklerini belirten Engindeniz, "Seyircilerin oyuncularla birlikte tersanenin belirli bölümlerinde gezerek izlediği, interaktif bir oyun oldu. Oyun Kristof Kolomb'un dünyanın yuvarlak olduğu fikrini sonuna kadar savunmasını konu ediyor" dedi.
SEYİRCİ SAYISI SINIRLI
Çocuklarla yaklaşık 3 ay boyunca hemen hemen her gün çalıştıklarını dile getiren Engindeniz, "Son bir ay da tersanedeydik. Sıcağa rağmen her şey çok güzeldi. Seyirciden de çok güzel tepkiler aldık. Oyunumuz yağmurlar bastırıp, tersanedeki sular taşana kadar devam edecek. İzleyenler oyuncularla birlikte gezdiği izin seyirci sayısını 50 kişiyle sınırlı tuttuk" diye konuştu.
Alanya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erken ise yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip Alanya Tersanesi'nde tarihte ilk kez bir tiyatro oyunu oynandığını kaydetti.
Oyun sonunda Nilbanu Engindeniz emeği geçenlere ve öğrencilere yelkenli maketi hediye etti.

FOTOĞRAFLI