ANTALYA’da düzenlenen 51’inci Altın Portakal Film Festivali'nde 6 dalda ödül kazanan 'Kuzu' filmine İspanya’da düzenlenen 'Seminci Uluslararası Film Festivali'nde 4 ödül birden verildi.

51’inci Altın Portakal Fil Festivali’nde, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, SİYAD En İyi Ulusal Uzun Metrajlı Film ve 2 de Behlül Dal Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 6 ödül alan 'Kuzu' filmi, İspanya’da da 4 ödüle layık görüldü.

18- 25 Ekim tarihleri arasında İspanya’nın Valladolid kentinde bu yıl 59’uncusu düzenlenen ve Türkiye’nin onur konuğu olduğu Seminci Uluslararası Film Festivali'nde 'Kuzu' filmi En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini alırken, filmde rol alan Erzincanlı çocuk oyuncular Mert Taştan ve Sıla Lara Cantük, Jüri özel ödülünün sahibi oldu.

Dünya prömiyerini Uluslararası Berlin Film Festivali’nde yapan ve CICAE ödülü kazanan 'Kuzu', Seminci ile beraber ödül sayısını 11’e çıkardı. İspanya’da aldığı ödül sonrası konuşan yönetmen Ataman, "Türk Sineması’nın 100’üncü yılında aldığımız ödüller bizi çok mutlu etti. Memleketim Erzincan’ın adını dünyaya duyurmak ayrıca gurur verici" diye konuştu.
Ödül kazanan 'Kuzu' filminin galası ise çekildiği yer olan Erzincan’da yapılacak ve 19 Aralık’ta Türkiye’de izleyici ile buluşacak.