İSTANBUL,() Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl Vodafone FreeZone desteği ile gerçekleştirilecek “Parklarda Caz”, caz müziğinİ bu hafta sonu Anadolu Yakası’na taşıyor.

4 Temmuz Cumartesi günü Fenerbahçe Parkı’nda yer alacak 3 ayrı sahnedeki ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserlerle “Parklarda Caz” İstanbullulara açık hava şenliği yaşatacak.

22. İstanbul Caz Festivali kapsamında 4 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’dan itibaren Fenerbahçe Parkı’nda; Vodafone FreeZone Ana Sahne (Khalkedon), Park Sahnesi ve Vodafone FreeZone Akustik Sahne olarak 3 ayrı sahnede bando ve caz orkestralarıyla Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen başarılı genç cazcılarını aynı etkinlikte buluşturacak “Parklarda Caz”, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Uluslararası ve yerli caz topluluklarıyla hareketli bir akşam

8 kişilik New Orleanslı grup The Soul Rebels Brass Band, caz, funk, soul, hip-hop, rock ve pop müziği en iyi şekilde harmanladıkları müzikleriyle festival sahnesinin gözdelerinden olacak. Metallica, Green Day, Suzanne Vega, Kenya West, Snoop Dogg gibi önemli sanatçılarla aynı sahneyi paylaşan grup aynı zamanda Parklarda Caz’ın da lokomotif etkinliği olacak. Montreux, Viyana ve North Sea Jazz Festivalleri’nde performans sergilemiş Gettysburgh College Jazz Ensemble ise yine dinleyicilere çimler üzerinde dans etmeyi vaat ediyor. Son iki yılda beş Avrupa turu yapan topluluk, Paquito D'Rivera, Chris Brubeck ve Hector Martignon gibi dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte sahne aldı. Brass enstrümanlarından oluşan Brassist, cazdan popa, R&B’den funka uzanan repertuarlarıyla “Parklarda Caz” kapsamında izleyicilerle buluşacak bir diğer grup olacak.

Genç Caz finalistleri parklardan izleyicilerle buluşuyor

İstanbul Caz Festivali kapsamında 12 yıldır devam eden ve genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturan “Genç Caz” konserleri “Parklarda Caz” programında yer alacak. Bu yıl yapılan değerlendirme sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan Can Koçlar Quartet, Eren Akgün Septet, The Cold Vibes, The Roots of Jazz ve Vocca Acapella topluluklarına da şenlik kapsamında sahne alacak isimler arasında yer alıyor.

Neon ışıklar altında Açıkhava sineması keyfi

“Parklarda Caz” kapsamında MasterCard’ın katkılarıyla Park Sahnesi’nde yönetmen Morgan Neville’in “vokalistlere aşk mektubu” olarak tanımladığı filmi 20 Feet from Stardom / Yıldız Olmaya Ramak Kala da gösterilecek. Büyük şarkıcıların arkasında sesleriyle popüler şarkılara eşlik eden ve çoğu zaman adı unutulan müzik emektarlarına bir saygı duruşu niteliğindeki belgesel 2014 yılında En İyi Belgesel Oscar’ını da kazanmıştı.

“Parklarda Caz” Canlı Yayında

“Parklarda Caz” konserlerinden bölümler, Vodafone FreeZone ve İstanbul Caz Festivali’nin Periscope hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak. Khalkedon’daki Vodafone FreeZone Ana Sahne performansları performansları Vodafone FreeZone’un yeni canlı yayın platformu vodafonefreezone.sahne.com’dan ve İstanbul Caz Festivali’nin web sitesi caz.iksv.org/tr’den eş zamanlı olarak takip edilebilecek.