ADANA, () - ULUSLARARASI Çukurova Sanat Girişimi (UÇSG) tarafından yaptıkları çalışmalarla kültür ve sanata katkıda bulunanlara verilen Çukurova Ödülü, bu yıl fotoğraf sanatçısı Dr.S. Haluk Uygur'un oldu. UÇSG'den yapılan açıklamada, ödülün 'çok yönlü sanatçı, kültür-sanat adamı' S. Haluk Uygur'a verildiği belirtildi.
Çetin Yiğenoğlu, Mehmet Karasu ve Yaşar Öztürk'ten oluşan Seçici Kurul, ödülün Uygur'a verilme gerekçesini şöyle açıkladı:
"Yeni bir dil, bir anlatı olanağı yaratmak için 'Sanatlararasılık' diye tanımlanabilecek çizgisi, bu çalışmalarını yürütürken verdiği çok yönlü ürünleri, uzun soluklu sanatsal poetikasının yaslandığı Çukurova'nın doğal, kültürel kalıtlarını koruma duyarlılığı, söz konusu edimleriyle yaşama gerekçelerini artırmayı ereksediği Adana'nın daha yaşanılır bir kent olması için yaptığı çalışmalar dolayısıyla…"
Uygur'un ödülü 20 Mart'ta 11'inci Uluslararası Çukurova Sanat Günleri açılış töreninde verilecek. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde Saat 18.00'de başlayacak törende Haluk Uygur adına Çukurova Sanat Girişimi tarafından hazırlanan anı kitap da okurla buluşacak. Bir kez basılan kitap kültür-sanat çevrelerine ücretsiz dağıtılacak.
Geçen yıllardaki ödüller Yaşar Kemal, Nihat Ziyalan, Taha Toros, Ayla Kutlu, İpek Ongun, Erman Artun, Ülkü Tamer, Necah İbrahim ve Mehmet Aksoy'a verilmişti.

FOTOĞRAFLI