Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU (Karabük), () - KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, 'Kültürel Miras ve Korumacılık' ana teması ve 'Medeniyetimizin manevi dinamikleri' alt temasıyla bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' açılış programı ile başladı.
Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından çelenk sunulduktan sonra 2 gün sürecek olan festivalin meşalesi yakıldı. Ardından Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda devam eden programa, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yönetmen, oyuncu, yapımcılar ile yerli ve yabancı davetliler katıldı.
Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu'nun UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığını hatırlatarak festivalin kentin tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak hale mutlaka getirmeleri gerektiğini söyledi. İlçede yanan tarihi bir konağın festivalden daha çok gündeme gelebildiğini ifade eden Şahin, şöye konuştu:
"Bu festivale benim katıldığım belki 5, belki de 6'dır. Bu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali daha çok ses getirmelidir. 18'inci festivalin daha çok ses getirmesi için yapılması gerekenleri önümüzdeki süreçte masaya yatırmalı ve değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum."
Festivalin açılış programı, 'Ahmet Yesevi ve Anadolu'ya Etkileri' konulu panel ile son buldu.

FOTOĞRAFLI