Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU(Karabük), () - KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, 'Kültürel Miras ve Korumacılık' ana teması ve  'Mimaride Işık' alt temasıyla bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' açılış programı ile başladı.

Safranbolu Belediyesi'nin Demirciler Arastası'nda bulunan tarihi Mualimler Birliği binasının bahçesinde düzenlenen festivalin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yerli ve yabancı davetliler katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, konuşması sırasında mikrofonun frekansı havadan görüntü alan insansız hava aracı 'drone'nin frekansı ile çakışınca hoparlör yankı yaptı. Bunun üzerine Şahin, "O küçük helikopter yine geldi. Rus uçakları da zaman zaman sınırları ihlal ediyor ya. Yalnız fazla gezmelerini tavsiye etmeyiz" dedi.

Şahin, "Estetik duyguya sahip kültürlü gençler yetiştirmeliyiz. Bunun için sanata ve kültüre çok önem vermeliyiz diye düşünüyorum. Kültür ve sanat adamı kolay yetişmiyor. Ama mutlaka hangi mesleği seçerlerse seçsinler ama mutlaka çocuklarımızın estetik duygularını da geliştirecek onları kültürel olarak ta geleceğe hazırlayacak vazifelerimizi ihmal etmemeliyiz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra meşale ile 3 gün sürecek festivalin ateşini yaktı. Protokol, ardından tarihi Mualimler Birliği binasının açılışına katıldı. Açılışın ardından Şahin, Anadolu Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin düzenlediği 'Anadolu'da Yaşam' fotoğraf sergisini gezdi.

FOTOĞRAFLI