Mustafa ERCAN / MERSİN, () - 14'ÜNCÜ Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan Fransız piyanist Roberto d'Olbia'nın muhteşem konseri ile son buldu.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin kapanış konseri, Mersin Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde gerçekleşti. Konsere, Vali Özdemir Çakacak, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile yaklaşık 700 sanatsever katıldı.
Konser Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası'nın yeri almasının ardınında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Şef Selman Ada ile piyanist Roberto d'Olbia'nın sahneye gelmesi ile başladı. İlk bölümünde Sergey Rahmaninov'un Piyano Konçertosu'nun seslendirildiği konserin sonunda, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, piyanist Roberto d'Olbia'ya teşekkür ederek 'İplerin Ressamı' olarak bilinen dünyaca ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil'in bir tablosunu hediye etti. Yağcı ardından d'Olbia'dan piyano eşliğinden bir şarkı söylemesini rica etti. Bunun üzerine d'Olbia, Yağcı'nın bu isteğini kırmayarak piyanosunun başına geçip İngilizce bir eser seslendirdi.
Etkinliğin ikinci bölümünde ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şef Selman Ada yönetiminde konsere devam etti. Georges Bizet, Johannes Brahms ve Aram Haçaturyan'ın eserlerinin seslendirildiği konser, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Konserin sonunda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası büyük bir alkış alırken, sahneye gelen Vali Çakacak, büyük organizasyonların yapılmasının kolay olmadığını dile getirip, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağcı'ya teşekkür etti.
Festival sürecini değerlendiren Selma Yağcı, 14'ncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin Fazıl Say'ın İstanbul Senfonisi ile başlayıp, bugünkü konserle son bulduğunu söyledi. Festival boyunca sanatseverlerin etkinliklerin yapıldığı bütün salonları doldurduğunu anlatan Yağcı, "Festivallerimizi ilk günden bu yana sanatseverlerle birlikte gerçekleştirdik. Yılın 12 ayı boyunca onlardan bize esen sevgi rüzgarları, bu işe bu kadar sarılmamızı sağladı. Mersin halkı gerçekten yaptığımız tüm çalışmaları, bu konuda yaptığımız tüm fedakarlıkları hak ediyor diye düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI