Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından ''Kızılay Şeref Madalyası'na layık görülen, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı için Bayrampaşa Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda bir ödül töreni düzenlendi.

Kaymakam Yazıcı'nın madalyası, mahalli ve mülki erkanın katıldığı bir törenle Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından takdim edildi.

Kızılay Altın Şeref Madalyası Ödül Töreni'ne Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Ali Murat Duman, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, Bayrampaşa Müftüsü İzzet Şener, STK temsilcileri, meclis üyeleri, bölge okullarının Müdürleri ve öğretmenleri, muhtarlar, yerel basın temsilcileri ve Aydinses katıldı.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Kızılay'ın Altın Şeref Madalyası, Türkiye'de İlk Kez Bir Kaymakama Verildi


Törende konuşan Türk Kızılayı Bayrampaşa Şube Başkanı Ali Murat Duman, Kaymakam Yazıcı'nın, Kızılay dostu olmasının yanında, geçen yıl Pakistan'da meydana gelen sel felaketinden sonra Bayrampaşa'da, Kızılay ile birlikte belediyenin de yardımlarıyla büyük bir kampanyanın başarıyla sonuçlanmasını sağladığını belirtti.

Yazıcı'nın, kampanya sonucunda 65 Mevlana evinden oluşan Bayrampaşa Mahallesi'ni, Kızılay Bayrampaşa heyetiyle birlikte Pakistan'ın Pencap eyaleti Multan kampına giderek hizmete açtığını bildiren Duman, Yazıcı'nın bu süreçlerde bir kaymakamdan daha çok bir Kızılay gönüllüsü gibi çalıştığını ifade etti.
Kaymakam Yazıcı'nın görev yaptığı Bayrampaşa'da, Kızılay'ı merkeze almak suretiyle afet konusunda kurumlar arası diyalog çalışmalarını başlattığını belirten Duman, Türkiye'de ilk defa bir ilçede afetlerde risk kavramının geliştirildiğini, Bayrampaşa'da afet planı hazırlık çalışmalarına başlanıldığını vurguladı.

Bayrampaşa'da tüm kurumların Kızılay ile ilişkilerini özel gayretler de göstererek sarsılmaz sağlam temeller üzerine oturttuğunu bildiren Duman, şunları kaydetti:

''Kızılayın manevi şahsiyetinin yücelmesi için mevcut çerçevede en üst noktada gayret gösteren Kaymakam Yazıcı'nın daha birçok maddi ve manevi katkıları da dikkate alınarak Türkiye'de ilk defa bir ilçe kaymakamına Kızılay'ın en değerli madalyası layık görüldü. Kızılay olarak kendisine yapmış olduğu katkılardan dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyoruz."

ABDULLAH TEZER- aSes