2011 Cross Country Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) desteği ile temsil eden Kemal Merkit, Open Trophy kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından düzenlenen Nisan ayında Abu Dhabi'de başlayan 2011 Cross Country Dünya Şampiyonası , Tunus rallisinin ardından İtalya'da gerçekleştirilen Sardunya Rallisi ile devam etti ve 1-10 Ekim tarihleri arasında Mısır'da düzenlenen Firavunlar Rallisi ile sona erdi.

Firavunlar Rallisi olarak da adlandırılan Mısır Rallisi'ni Kemal Merkit genel klasmanda 14., Open sınıfında da 4. sırada bitirdi. Çöl Kaplanı lakaplı Merkit, bu sonuçla 2011 Cross Country Dünya Şampiyonası Open Trophy (450 cc üzeri) kategorisinde ikinciliğe imza atarak ülkemize büyük bir başarı kazandırdı.

Merkit, Mısır Rallisi'nde KTM 530 motosikletiyle toplamda 33:02:08'lik bir dereceye imza attı. Firavunlar Rallisi'ni İspanyol Marc Coma kazanırken, Helder Rodrigues ikinci, Jakub Przygonski de üçüncü sırayı paylaştı. Helder Rodrigues, bu sonuçla 2011 Cross Country Dünya Şampiyonu oldu.