Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın yakalandığı iddialarını değerlendirdi. Cemil Bayık ekibinin İran'a daha yakın olduğunu söyleyen Güçlü, Karayılan'ın Bayık tarafından satılmış olabileceğini ileri sürdü.

            Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Güçlü, Murat Karayılan'ın tek başına yakalanma ihtimalinin bulunmadığını vurguladı. Karayılan'ın birçok insan öldürüldükten sonra yakalanabileceğine dikkat çeken Güçlü, şöyle devam etti: "Murat Karayılan ekibi, sözüm ona, onun dışında, daha Amerika'ya yakın, İran Kürdistan'daki federal yönetim ya da güçlere daha yakın gibi görünüyor. Hatta o daha çok çatışmadan yana olmayan biri olarak görülüyor.

İran taraftarlarının Karayılan'ı satabileceği düşüncesi vardı bende. Bundan dolayı olmuş olabilir. Bu ihtimaller var. Fakat bütün onların ötesinde Suriye ihtimalini de göz önüne aldım. Böyle bir şey olabilir. İran'ın açıklamasında bir pazarlık konusu var. Suriye devreye girdi, bir pazarlık sonucu önce açıkladılar sonra Suriye devreye girdikten sonra İran açıklamasında bir değişiklik yaptı. PKK'yı teslim alarak 'bize karşı olan saldırıları durduracaksın, falan noktasında' bir anlaşma olabilir mi ihtimali. Çok uzak olmakla birlikte üzerinde durulabilecek bir durum. Doğrusu İran PKK'nın üzerine gitmişti. İran kendisine ihanet edilmiş duygusuna kapılmıştı. Çünkü PJAK, İran-PKK ittifakı ile kurulmuş. İran'daki Kürdistan Demokrat Parti, Komelan'ın öncülüğündeki Kürt hareketenin gelişmesini engellemek içindi. Sorun hayli karmaşık."