Terör örgütünün başı bebek katili APO (PKK Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan) sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’de iktidar olsun muhalefet olsun hedefleri gündem değiştirmek…

Bugün yıllarca iktidarda bulunan Ak Parti’nin önde gelenleri, sanki muhalefetteymiş gibi gündem oluşturup reform paketlerinden bahsediyor.

Reform paketinde öne alınanlar nedir…

Adalet ve ekonomi…

Yıllardır, muhalefet koltuklarından ileri adım atıp, iktidar olamayan siyasetçiler ise yine boş boş atıp tutuyor. Neymiş;

-Millet aç kalmış..

Bir siyasi partimizin de gündeminde terör var…

İktidar neredeyse 19 yıl oluyor…

Bugüne kadar neredeydi… 19 yıldır ne yaptı.

19 yıldır ekonomi adalet çok iyiydi de şimdi mi her şey bozuldu?

Bugün devleti yönetenler, terör vurgusuyla hareket edip, vatandaşını terörist ilan ediyorsa bunun suçlusu kim. Yönetenler…

Son günlerde bir olay yaşandı… İstanbul Esenyurt HDP İlçe Binası’nda terör örgütü Lideri APO’nun posterleri asılı duvarlarda… Bu yapılan bir operasyonla kayıtlara geçti.

Emniyet güçlerimiz burada çektiği görüntüleri medya mensuplarıyla paylaştı…

Hatta İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından HDP’de çekilen görüntüleri yayınladı.

Törer örgütü başının bu görüntüleri, sosyal medyada kısa sürede trend topik olarak gündeme girdi.

‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ diye bir söz vardır…

Bizde devlet erkanı ile Terör örgütünün reklamını yaptık.

Katılırsınız, katılmazsınız, bu görüntüler medya da yayınlanabilir, ancak devlet erkanının yayınlaması hoş değil diye düşünüyorum…

Bunu gören terör örgütü üyelerinin çok hoşuna gitmiştir.

40 yıldır bir türlü kökü kazınamayan terör örgütünün liderini, bulunduğu cezaevinden alıp adaya getir, her türlü imkanı sağla, şimdi de partisindeki(!) görüntülerini yayınla…

Biz terör örgütü diye baksak da, arkasında olan içeridekiler ve dışarıdakilerin çok hoşuna giden bir görüntü yayınlandığını iddia ediyorum.

Bu görüntüyü yayınlayana kadar, bunları Cumhuriyet Savcılığına teslim edip, bu siyasi partinin kapatılmasıyla ilgili dava açılması daha manidar olacaktır.

Normal şartlarda Cumhuriyet Savcılığı’nın bu görüntülerin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de her fırsatta gündeme getirdiği kapatma davasının açılması yönünde ilerleyen bir yol olabilir.

Bugün, HDP üst yönetiminin bu görüntülerin ardından çıkıp, bu ilçe yöneticileriyle ilgili soruşturma açıp görevden almaları gerekirdi.

Eğer böyle bir işlem yapmıyorlarsa, bu görüntüler pati kapatma sebebidir…

- Anayasa’nın 69. maddesinin altıncı fıkrasına göre, bir siyasi partinin eylemlerinden dolayı temelli kapatılması için 68. maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerin odağı haline geldiğinin Anayasa Mahkemesince saptanması öngörülmektedir.

Anayasa’nın 68. maddesinde, “sınıf diktatörlüğünü savunma ve yerleştirmeyi amaçlama”, “suç işlenmesine teşvik etmek” eylemleri yasak eylemlerden sayılmıştır.

Sınıf diktatörlüğünü savunan yukarıda adları açıklanan silahlı örgüt mensuplarına ait, pankart, döviz ve resimleri parti binasında saklamak bu örgütlerin eylemlerinin davalı parti tarafından benimsendiğinin ve desteklendiğinin bir göstergesidir.

Bu durumda öncelikle HDP yöneticilerinin çıkıp, PKK/PYD terör örgütünü kınamaları gerekir.

HDP; "PKK Terör örgütüdür" demelidir. 

Bu gün ülkemizde yaşayan milyonlarca Kürt kökenli kardeşlerimizi terör örgütü içine çekerek, ülkeyi bölme hevesinde olanlardan devlet hesap sormalıdır.

Burada yanlış anlaşılmasın, siyasi düşünceleri eleştirmiyorum. Kürt vatandaşlarımızın desteklediği bir partiye karşı değilim. Terörü destekleyen bir partinin kapatılması gerektiğini ifade ediyor ve kapatılmasını da destekliyorum.

Ama bugünki iktidarın böyle bir şey yapması mümkün görülmüyor.

Bu gün siyasiler, ülkenin geleceğinden çok kendi geleceklerini düşünüyor.

Her siyasetçi oy devşirmek peşinde...

Oysa Kürt kökenli vatandaşlarımızı PKK terör örgütünün baskısından kurtarıp, onlara ' Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti' dedirtecek aidiyet duygusunu oluşturacak hizmetler vermeliyiz. Onları kucaklamalıyız. Çıkıp ekranlardan her gün,  "Terörist" vurgusu yapmamalıyız.

Devleti yönetenler ve yönetmeye talip olanlar şunu iyi bilmeli...

Bu topraklarda yaşayan, kimliğinde T.C Vatandaşı yazan bir kimse, terörist, hırsızlık, yolsuzluk vs,yasa dışı işler yapıyorsa bunu önce yönetenler düşünecektir. 

-Neden benim vatandaşım, yaa dışı işler yapıyor? Hizmet alanında eksiklerimiz mi var. Nedir bu eksikler. Bu kişi hırsızlık yapıyorsa, ya açtır, ya hastadır? Bunun tedbirini almalıyız gibi... Benim vatandaşım neden ülkesinden kopmak istiyor, neden teröristleri destekliyor. Bu konuda bizim eksiklerimiz nedir. Ne yaparsak vatandaşımızı Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlık kılıp aidiyet duygusunu geliştirebiliriz...

Ne yazık ki siyasi iradeleri yönetenlerin bir kaçını istisna tutabiliriz ama geneli aynı düşünce ile siyaset yapıyor.

Ben ben ben…

Başka bir şey yok.

İktidarı da muhalefeti de..