Dünyanın en köklü güzellik şirketlerinden biri olan AVON, Türkiye’nin en çok güvendiği dergi Elele ile birlikte 2014 yılın ilham veren kadınlarını seçti. Dokuz kategoride 45 başarılı kadının aday gösterildiği ‘Elele AVON Kadın Ödülleri’nin görkemli ödül töreni 14 Ocak’ta pek çok ünlü ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

128 yıldır kadınların hayatını güzelleştiren “Kadınların Kadınlar İçin Çalıştığı Şirket” AVON ve Türkiye’de 39 yıldır varlığını sürdüren, kadınların en çok güvendiği kadın dergisi Elele; kendi alanlarına adlarını altın harflerle yazdırmış isimler arasından “Yılın Kadınları”nı seçti. “Elele AVON Kadın Ödülleri 2014” yarışmasında dokuz farklı kategoride, toplam 45 aday yer aldı. Son dönemlerde yaptıkları başarılı çalışmalarla isimlerinden söz ettirerek ilham kaynağı olan, “üreten, düşleyen, düşünen, fikrini ve kalbini ortaya koyarak güç yaratan” kadınlar “Elele AVON Kadın Ödülleri” projesinde kendi kategorilerinde ödüllerini aldı.

14 Ocak’ta Shangri-La Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde Yılın Gazetecisi Ayşe Arman, Yılın Girişimcisi Zeynep Yümlü, Yılın Yazarı Elif Şafak, Yılın Bilim Kadını Semahat Demir, Yılın Müzik Sanatçısı Sıla, Güzel Sanatlar kategorisinde Yılın Sanatçısı Ece Yörenç, Yılın Sporcusu Naz Aydemir, Yılın Oyuncusu Binnur Kaya, Sosyal Sorumluluk kategorisinde ise Yılın Kadını Gülben Ergen oldu. Elele AVON Kadın Ödülleri’nde ayrıca “AVON Özel Ödülü” kategorisinde 2014 yılında başarı hikayesiyle ilham vermiş en güçlü AVON Temsilcisi Burçin Hayta da sahnedeki yerini aldı.

Yarışmada oylama iki aşamalı olarak gerçekleşti. Her kategoride belirlenen beşer aday, 4 Kasım tarihinden itibaren Elele Dergisi ve AVON web siteleri üzerinden oylamaya sunuldu. Herkese açık olan bu oylama sonucunda kategorilerinde en fazla oyu alan üçer isim bu kez alanlarında başarılı ve tanınmış isimlerden oluşan Yılın Kadınları 2014 Jürisi tarafından değerlendirildi ve her kategorinin birincileri Yılın Kadını unvanını aldı.

AVON Türkiye Genel Müdürü Angela Cretu’nun katıldığı törende, Cretu ödüle layık görülen herkesi kutlayarak şunları söyledi: “Bu etkinlik gerek AVON Türkiye gerekse şahsen benim için bir rüyanın gerçekleşmesinden farksız. Yüzyılı aşkın bir süredir, AVON’un misyonu kadınların güçlendirilmesi olmuştur. AVON, bir yandan kirpiklere maskara sürerken, diğer yandan masaya yemek koyan, aynı anda hem kırışıklıklarla hem meme kanseri ile mücadele eden bir şirket. Bu akşam, Türkiye’deki kadınların hayatında rol alma şeklimizde yeni bir sayfa açıyoruz. Türkiye’deki 300.000 AVON Temsilcimiz ve milyonlarca Müşterimiz adına, tüm adaylara bize verdikleri ilhamdan ötürü teşekkür ederim.”

Elele Dergisi Yayın Direktörü Ferhan Kaya Poroy ise yaptığı konuşmada; “Kadınları ödüllendirirken amacımız kendi yönümüzde bir pozitif ayrımcılık yaratmak değil. Eşit durduğumuz ve her alanda var olduğumuzu hatırlatmak.

Amacımız kadınları yarıştırmak hiç değil. Onların hikâyeleri ile başka hayatlara güç ve ilham vermek” dedi.