Afrika mangosu içerdiği tamamen bitkisel ürünler olduğu için yani tamamen bitkisel olduğu için bir yan etki içermez . Fakat içerdiği bitkiselleri iyice anlayıp sizin ona karşı bir hassasiyetiniz ya da alerjiniz olmadığını kavramanız gerekmektedir. Çünkü alerjiniz varsa bu afrikan mango sizin için yarardan çok kabusa dönüşebilir.

Afrikan mango etkisininin öyle iki üç gün içerisinde göstereceğini düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Düşünsenize vücudunuza bir ürün giriyor ve size yardımcı olacak. Fakat önce vücudunuzu tanıması gerek. Bu yüzden hemen etki yapmasını beklemek son  derece yanlış olur. Afrikan mango doktorunuzun önerisiyle günde kaç kere kullanacağınızı belirleyip kullanmaya başlayın. Daha sonra ise ihtiyacınız olan şey zaman olacak. Çünkü düzenli kullanıldığında faydası olan bir üründür afrikan mango.

Afrikan mango düzenli kullanılmaya başlandığına zindelik verir vücuda.  Her ürünün olduğu gibi afrikan mangonun da yan etkileri de mevcut olabilir. Bu yan etkilerin başında uykusuzluk kabızlık susuzluk . . . Tabi bu yan etkiler vücuttan vücuda değişir. Ayrıca içerdikleri bitkisel yapılara karşı yan etkiniz olup olmadığını doktorunuza başvurarak keşfetmelisiniz. Böylece daha gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Afrikan mango ülkemizde ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri ‘ nde geçen yıllarda en çok satılan zayıflama ürünleri arasına girmiştir. Doktorların çoğunun afrikan mango kullanım şekil önerileri şu şekildedir.  Yemeklerden yaklaşık kırk beş dakika önce bol su ile birlikte tüketilmelidir. Bunun dışında hem sabah hem akşam yemeklerinden önce kullanılması tavsiye edilmektedir. Uzmanların bir diğer önerisi ise ilacı aldıktan sonra gün içerisinde bol su tüketmek ilacın etkisini  daha iyi hale getirebilir. Afrikan mangonun içerisinde yağ yakıcı bitkiler bulunduğu için kesinlikle zayıflamanıza yardımcı olur fakat kullanmadan önce doktorunuza başvurup onun kontrolü altında kullanmanız gerekmektedir.