Yeni yıla geri sayım başladı. Tabii siz de ne giyeceğinizi, makyajınızın nasıl olacağını düşünmeden edemiyorsunuz haliyle. Bobbi Brown markasının yaratıcısı, ünlü makyaj uzmanı Bobbi Brown, ışıltının kullanılacağı en doğru zamanın yılbaşı gecesi olduğunu söylüyor. Uygulaması diğer renklere oranla daha fazla risk taşıyan ışıltılı ürünleri nasıl kullanmanız gerektiğini ondan öğrendik.

Tehlikelere hazırlıklı olun
“Bence ışıltılı ürünler makyaj dünyasının mücevherleri” diyor Brown ve ekliyor; “Bu tarz ürünler ışığı yansıttıkları için kadınları çok daha güzel ve göz alıcı gösteriyor.” Işıltı barındıran ürünlerin özellikle göz çevresindeki renk bozukluklarının, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünürlüğünü azalttığı ise bilinen bir gerçek. Fakat gereğinden fazla kullanıldığında da kişiyi olduğundan çok daha yaşlı gösterebilir. Ya da T bölgesinde yağlanma problemi yaşayanlar, sorunlu bölgeye ekstra ışıltı eklediklerinde durum çok daha vahim bir hal alabilir. Bu tehlikeler sakın sizi ürkütmesin. Bobbi Brown’un yardımlarıyla ışıltılı ürünleri nasıl kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz.


Mükemmel ürün seçimi
Brown, ışıltılı ürünlerin kompakt ya da toz pudra, krem ve likit olmak üzere dört ayrı formda olabildiğini söylüyor. Eğer cildiniz aşırı kuru değilse ışıltılı kompakt pudra tercih etmeniz sizin lehinize olacak. Likit formdaki ürünler hem uygulama güçlüğü, hem de makyajın geri kalanını da riske etmesi bakımından dezavantajlı. Fakat çok daha fazla bölgeye yayılabilmesi açısından vücut için en ideali de bu ürünler. Kremsi formları uygulamaksa likid olanlara göre çok daha kolay. Fondöteninizin ya da pudranızın kayıp gitmesini istemiyorsanız tampon hareketlerle uygulamalısınız.


Biraz büyü katın
Hafif bir ışıltı bile makyajınızda büyük değişiklikler yaratabilir. Tabii uyguladığınız bölge de bir o kadar önemli. Bobbi Brown’ın kuralı; günlük makyajda yüzde yalnızca tek bir bölgede; gece makyajındaysa iki bölgede ışıltı kullanmak. Siz de abartıya kaçmamak için bu kurala uyun. Eğer yılbaşı gecesi için omuz ve dekolte bölgenize ışıltılı bir vücut ürünü uygulayacaksanız, yüzünüzde tek bir bölgeye ışıltıyla vurgu yaparak sınırların içinde kalmaya özen gösterebilirsiniz.


Işıltılı gözler
Işıltılı bir farı kirpik dibinden göz kapağınızın katlanma noktasına kadar uygulayın. Eğer açık tenliyseniz altın, kemik ve gümüş; kumralsanız pembe altın; esmerseniz bronz tonlarda
bir ürün tercih edin. Kaşlarınızın hemen alt kısmına kemik ya da beyaz tonlarda
bir ışıltılı far uygulayarak gözlerinizi
daha büyük ve parlak gösterebilirsiniz.


Canlı yanaklar
Mat bir allığın yerine ışıltılı ürünler tercih ederek cildinizi daha canlı göstermeniz mümkün. Eğer cildiniz soğuk tonlardaysa pembe, sıcak tonlardaysa şeftali rengi allık tercih etmelisiniz. Orta kabarıklıkta bir fırça ışıltılı allığı hem elmacık kemiklerinize sürmeyi hem de dağıtmayı kolaylaşt ıracak. Kremsi bir ürün kullanmak istiyorsanız ürünü parmağınızla yedirmeye çalışmayın tampon hareketleriyle sürün. Böylece ten makyajınızı dağıtmamış olacaksınız.


Dudaklar
Işıltılı dudak parlatıcılarının ve rujların ışığı yansıtma özellikleri dudaklara daha dolgunmuş görüntüsü verir. Günlük kullanım için doğal dudak renginizi vurgulayacak ruj ya da dudak parlatıcısı seçin. Gece ise bir-iki ton koyu renk kullanarak etkiyi derinleştirebilirsiniz. Parlatıcıyı aynı tonlarda bir rujun üzerine sürerek etkiyi güçlendirin.


Çarpıcı bir ten
Vücudunuza ışıltılı ürünler uygularken yalnızca bir ya da iki bölge seçmelisiniz. Brown, “Eğer ürünü tüm vücudunuza sürerseniz asla doğal bir sonuç elde edemezsiniz” diyor. Losyonlar ışıltıyı emeceği için alacağınız sonuç, ışıltılı vücut jellerinden daha abartısız olacak. Uygulama sonrasında ellerinizi yıkamayı sakın unutmayın, simlerle dolu bir avuç kimsenin hoşuna gitmeyecektir.


Kaynak: Cosmopolitan