Son dönemlerde çok popüler olan Waffle bir hamur tatlısı olarak bilinmektedir. Özellikle gençler bu nefis tatlıyı severek tüketmektedir. Kolay Tatlı tarifleri arasında yer alan Waffle’nin üzerine çeşit çeşit çikolatalar konularak servis edilir. Sanırım tatlı sever bir ülke olarak bizi de çeken tarafı bu çikolatalardır. Son olarak da meyvelerle süslenen Waffle gerçekten lezzet şöleni olarak karşımıza çıkmaktadır. Waffle yapayım ama hamurum farklı desenlerde olsun diyenlerdenseniz, farklı desenli Waffle makinasına sahip olmanız gerekiyor. Kalpli, çiçekli, petekli gibi bir çok farklı Waffle makinası bulunmaktadır. Üzeri de kuru yemişlerle zenginleştirilen Waffle yenmesi biraz ağır olsa da vazgeçilemeyecek bir tattır.

Dünyada da çok meşhur olan bu lezzet, yakın isimlerle dünya genelinde tanınmaktadır. Hatta dünya ülkelerinde Waffle günü olarak bilinen iki ayrı gün bile vardır. İsveç’te 25 Mart’ta baharın gelişinin kutlandığı gün Waffle günü olarak bilinir. Bir diğer Waffle günü de 24 Ağustos’tur. Bu günün özelliği ise Cornelius Swarthout adlı kişinin 1869 yılında Waffle tavasının patentini aldığı gündür. Bu günlerde Waffle yiyerek kutlayan ülkeler bile vardır. Ülkemizde de yaygın olarak yapılan Waffle’ın aslında yapımı da çok kolaydır. Waffle Tarifi yaparken önemli olan hamurun kıvamını tutturmaktır. Tabii ki Waffle yaparken bir Waffle makinanızın da olması gerekir. Bu gün sizler için de bir kolay tatlı tariflerinden biri olan Waffle tarifi hazırladık. İşte kolay olan Waffle tarifimiz.. Bu tarifi tost makinasında da yapabilirsiniz…

Malzemeler:

-2 adet yumurta,

-1 paket kabartma tozu,

-1 yemek kaşığı toz şeker,

-1 çay kaşığına yakın tuz,

-1 paket vanilya,

-Yaklaşık 1,5 su bardağı un,

-Çeyrek su bardağı sıvı yağı,

-1 su bardağından biraz fazla süt,

Nutella, Muz, Çilek, Kivi ve kuru yemişler…

Yapılışı:

Yumurtalarımızı sarı ve beyaz olarak ayırarak iki ayrı kase içerisine alıyor. Vanilyanın yarısını yumurta aklarına ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Başka bir kapta ise yumurta sarılarını toz şeker ile çırpıyoruz. Yumurta aklarımızın içerisine de süt, kabartma tozu, sıvı yağı, tuz ve kalan vanilayayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Unu dökelim yavaş yavaş karıştırmaya devam edelim. Çırptığımız yumurta sarılarını da en son ekleyelim. Evimizde bulunan tost makinasını iyice ısıtalım. Tost makinamızın içerisine bir kepçe Waffle hamurumuzu döküyoruz. Tost makinasının kapağını kapatarak 2-3 dakika pişiriyoruz ve üzerini süsleyerek servis için hazırlıyoruz.