Ankara'da kadına yönelik şiddet konferansta ele alındı. Yenimahalle Belediyesi, Ankara Kulübü ve Ankara Barosu işbirliği ile Batıkent Kültür Sanat ve Ticaret Merkezi’nde ‘Çocuk Gelinler ve Kadına Yönelik Şiddet’ konulu konferans düzenlendi. Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Hukuk Fakültesi, Diplomatik ve Entegrasyon Problemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamam Jafarova’nın verdiği konferansa Batıkentliler büyük ilgi gösterdi.

        Ankara Kulübü Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı, Ankara Kulübü Kadın Kolları Başkanı Handan Kayakökü ve Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Tülay Bekar’ın da konuşma yaptıkları konferansta Jafarova, kadınların geçmişten bugüne kadar yaşadığı problemlerin nedeninin eğitimsizlik olduğunu söyledi. Jafarova, “Kadının statüsü devletlerin adaletini ve demokrasisini gösterir. Kadınların çektiği sıkıntıların kaynağı eğitimsizliktir.” dedi. Yenimahalle Belediyesi’nin de destek verdiği Gelincik Projesi hakkında bilgi veren Tülay Bekar, şunları söyledi: “Gelincik Merkezi’nde fiziksel, psikolojik, ekonomik veya cinsel şiddete maruz kalmış kadınlara konularında uzman avukatlar tarafından ücretsiz olarak 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz.”

        Konu hakkında bilgilendirilmek amacıyla konferansa katılan konuklara kitapçık dağıtıldı. Konferans sonunda Bekar ve Jafarova’ya plaket takdim edildi.