Fotoğraf çeken kadar çektirenin duruşuda önemlidir. Bir kare fotoğraf için bazen bir saat harcarsınız yenide beğenmezsiniz. İşte imaj uzmanlarının çekici pozlar için önerileri.

Bazı kişilere hepimiz imreniriz. Güzel olmasalar bile fotoğraflarda çok güzel çıkarlar, fotojeniktirler. Ancak bu insanların fotoğraflarını incelerseniz öncelikli olarak fark edeceğiniz şey rahat görünümleri olacaktır... İlk kural rahat olmak ve moralinizin bozuk olmamasından geçiyor... Tabii sonrasında teknikler. Fotojenik olmak artık bir sır değil, okumaya devam edin...
Poz vermeyin, poz verirseniz kötü çıkarsınız. Ya da en azından poz vermemiş gibi görünün.

İşte öncelikli püf nokta bu!
-Eğer özel bir çekimse, poz vermeden hareket halinde olunmalı. Fotoğrafçı arada doğal pozlarınızı yakalayacaktır.

- Alkol aldıysanız, 3. kadehten sonra fotoğraf çektirmeyin. Makyaj Artisti Troy Jelsen, alkollüyken kontrolünüzü kaybetmeye başlayacağınızı ve flaş ne kadar parlak olursa olsun, gözlerinizin düşük görüneceğini söylüyor.

-Patti Wood, uzatarak söylenen 'i' harfi, dudak kenarlarını yukarı kaldırdığı için çekim esnasında, 'Money" kelimesinin söylenmesinin doğru tercih olacağını söylüyor. 'Money' derken göz çevrenizde oluşan mimik çizgileri içten gelen bir gülümseme hissini verecektir. Yani, 333 demeye veda vakti.

- Dış çekimlerde gün batımını tercih edin. Ünlü fotoğrafçı Jack Guy, gün batımı ışığının sizi çok güzel göstereceğini söylüyor. Aşağıya doğru daha az gölge oluşacağından, gözaltlarınızdaki torbalar fotoğrafta görünmeyecek. Güneş, gözaltındaki bölgeyi aydınlatacak ve daha genç görünmenizi sağlacak.

- Dilinizi dişlerinizin arkasında tutarak gülümserseniz, yüzünüz gergin görünmeyecektir.

- Olduğunuzdan daha kilolu görünmek istemiyorsanız ve doğal görünüm elde etmek istiyorsanız, dik durarak kollarınızı vücudunuzun yanında tutun ancak kesinlikle vücudunuza yapıştırmayın.

- Gıdık bölgenizin belli olmamasını istiyorsanız, çenenizi yukarda tutarak objektife gülümsemelisiniz.

- Boyunuzun yukarısından yapılan çekimlerle daha ince, aşağıdan yapılanlarla daha uzun görüneceksiniz. Direkt açılı çekimlerde ise, duruşunuzda bozukluk varsa ya daha kilolu ya da daha kısa görüneceksiniz.

- Duruşunuz direkt objektife dönük olmamalı. Hangi profilden daha güzel göründüğünüze karar verin ve küçük açılı bir yan duruş sergileyin.kadinca.net

- Ferah hissetmek ve bu ifadeyi hissettirmek için, gözlerinizi çekimden önce biraz kapatın. Çekim esnasında açın, farkı göreceksiniz.

- Aynı zamanda giyiminiz de çok önemli. Özel bir gün için yapacağınız çekimlerde günün trendlerini değil, klasik stili tercih edin. Yıllar önce çektirdiğiniz fotoğrafları sevgilinize gösterirken "Ne kadar da komik giyinmişim, ama o zamanın modası öyleydi" şeklinde yaptığınız açıklamaları unutmayın.

- Enine çizgili blüzlerden ve bol kesim pantalonlardan kaçının. Bunlar sizi kısa ve olduğunuzdan kilolu gösterecektir. Yüksek bel pantolon ve etekler fotoğraflarda sizi daha uzun ve zarif gösterecektir.

- Fon rengine dikkat edin. Kıyafetinizle aynı tonlardaki ya da rengi boğacak mekanlardan uzak durun.

- İmaj danışmanları, böğürtlen tonlarında ışıltılı bir rujun herkese yakışacağını söylüyor. Flaş patladığında sizi donuk gösterecek bej tonlardan ve sert gösteren aşırı parlak renklerden uzak durun.

kaynak:jkadınhayat.com