Kadınların belki de en çok korktuğu ve yaşamak istemedikleri olaylardan biridir, aldatılma. Peki erkekler neden aldatır? İşte bu sorunun cevabı...

Duygusal açıdan tatminsizlik


Her ne kadar bunun aksi bilinse de doğruları görmekte yarar var. Erkeklerin sadece seks için aldatmadığı çok açık bir bilgi.

Erkeklerin seks hayatlarındaki tatmine verdiği önem kadınlardan daha fazla, fakat bu aldatmalarının birincil nedeni değil. Aldatan erkeklerin, bunu yapmadan önce eşlerinden daha fazla saygı görme çabasında olduklarını ve çoğunun da bu çabalarının sonuçsuz kaldığı belirtiyor. Erkeklerin duygularını kadınlar kadar belli etmemesi ve her zaman özgüveni çok yüksek olarak görünme arzusu, ilişkilerde kadının karşı tarafın bir sorunu olmadığını sanmasına neden olabiliyor. Duygusal açıdan mutlu olamayan erkeklerin yarısına yakın bir kısmı da duygusal tatmini dışarıda arıyor.

Suçluluk duygusu

Aldatan erkeklerin bazıları kendilerinin asla bir gün, eşlerini aldatabilecek duruma geldiğini hayal bile etmemiş. Ve bu çoğunlun tümü de kesinlikle aldatmamış olmayı dilediklerini belirtiyor. Ama suçluluk duymak, erkeğin aldatma isteğini bastıracak bir etken değil. Erkekler klişelere göre düşünmeyi seviyor. Duygularını içlerinde saklayıp, hayatlarının sonraki dönemlerinde ortaya çıkarıp etkilerini hissedebiliyorlar. Yani aldatırken duyulan suçluluk ve üzüntü çok daha sonra ortaya çıkabiliyor ve bu sürede davranışlarındaki farkın anlaşılması ise çok zor.

İşyeri arkadaşı

Genelde ofiste tanışan ve eşlerini aldatan erkeklerin bu eyleme geçerken daha az uğraş gösterdikleri biliniyor. Çünkü uzmanlara göre ofiste bir aldatma ilişkisi başladığında genelde erkek ona zaten hayran olan ve onu çok beğenen bir kadın tarafından cesaret buluyor. Evde bulamadığı veya göremediği ilgi, iltifat ve beğenilmeyi ofiste başkalarından duymak onları heyecanlandırıyor.

Eşleri ya da kız arkadaşlarından daha güzel buluyorlar

Başka bir deyişle, bir erkek aldatırken sadece eşinden daha güzel ve daha çekici olan biriyle karşılaştı diye düşünmüyor.
Altında yatan sebepler güzellikten ve çekicilikten daha da öte. Eşi çok güzel olan bazı erkeklerin toplum tarafından “daha az güzel” olarak kabul edilen kadınlarla beraber oldukları belirtiliyor. Duygusallık bu noktada da öne çıkıyor, eşlerin kendilerini fiziksel olarak yenilemesinin çoğu zaman erkekleri etkilememesinin nedeni de burada anlaşılıyor.

Tek geçelik kaçamak

Bir başka deyişle de, aldatan erkeklerin bazıları, en az 1 aydır tanıdıkları ve beraber vakit geçirdikleri biri ile ilişkiye giriyor. Genel sinyaller, evden dışarıda daha fazla vakit geçirmesi, cinsel ilişkiye karşı ilgisizmiş gibi durması, telefonlarınıza aldatma anında olmasa bile hemen bakmaması ve sizi daha sonra araması olarak sayılabilir.  Bunun için özellikle kadınların kontrolü almak istediklerinde almaları fakat övgü ve iltifat gereken yerde aynı kendilerinin ihtiyaç duyduğu gibi kocalarının da duyduğunu bilmesi ve kaçmaması.