Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tüketicilere, giyecek alırken moda kurbanı olmamaları konusunda uyarılıyor.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, ayakkabı alırken tüketicilere bilinçli alışveriş için şu önerilerde bulunuyor:

''Ayakkabı seçerken kriteriniz model ve renkten önce rahatlık olmalıdır. Ayağınızın anatomik yapısına uymayan, büyük ya da sıkan ayakkabıyı almayınız.

Ayakkabı içinde ayaklarınızı rahatça hareket ettirebilmelisiniz. En uzun parmağınız ile ayakkabının ucu arasında 0,5-1,0 santimetre boşluk olmalıdır. Ayakkabı rahatsız edici derecede sıkı ise kesinlikle zamanla gevşer diye düşünüp satın almayınız.

Ayakkabının her ikisini de mutlaka giyip yürüyerek deneyiniz, iyi oturduğundan ve rahat olduğundan emin olunuz. Ayakkabının numarasını kontrol ediniz. Ayakkabı öğleden sonra alınması doğru karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Gün içindeki hareket kabiliyetlerinizin ayağınızın anatomik yapısını değiştirebileceğini unutmayınız.

Ayakkabının içini elle kontrol ederek astar gibi kısımlarda ayağı rahatsız edici kırışıklıklar bulunmadığından emin olunuz.''