Dünyaca ünlü arama motoru Google’ın doğum günü bugün, yani 27 Eylül…

Google’nin kuruluş süreci, 1996 Ocak ayında Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin’in bir araştırma projesiyle başladı. “googol” sözcüğü üzerinde orijinal bir imlâ değişikliği yapılarak, bu arama motoru Google olarak adlandırıldı, Google arama motoruyla insanlara büyük bir bilgi kaynağının sunulduğunu belirtmek için bu isim konulmuştu, çünkü googol on üzeri yüz rakamını ifade ediyordu.

Başlangıçta Google; Stanford Üniversitesinin alt-alan adı olarakgoogle.stanford.edu alan adını kullandı.

Google 1998 yılında henüz beta sürümüyle hizmet veriyordu Google bugün kullandığı alan adını 15 Eylül 1997′de etkinleştirdi ve Google şirketi resmen 27 Eylül 1998′de kuruldu.

Google 13 yıllık mazisi sürecinde bunları gerçekleştirdi:

 1998: Google arama motoru yayına başladı!

2001: Google görsel arama servisi yayına başladı!

2003: Google Adsense reklam şirketi yayına başladı!

2004: Google, Gmail servisini tanıttı!

2005: Google Maps servisini tanıttı ve kullanıma sundu.

2006: Google, YouTube’u satın aldı!

2007: Google yepyeni bir maceraya atıldı!
Google akıllı cep telefonları için geliştirdiği işletim sistemi Android’i tanıttı ve HTC ile birlikte el sıkışarak ilk akıllısını piyasaya sundu.

2008: Google Chrome indirime sunuldu!
Google çok büyük reklam kampanyasıyla Microsoft’un lider durumda olduğu internet tarayıcısı pazarına adım atarak tüm rakiplerini korkuttu ve pazarın en güçlü ekibi haline geldi.
2010: Google’den sürücüsüz araba!

Google sürücüsüz araba geliştirmek için ilk atılımlara başladı. Birçok otomobil üreticisini yeniden şekillendirmeyi başaran bu haber, tüm dünyayı heyecanlandırmayı başardı.

2011: Google Sosyal Ağ Sitesi: Plus

Google son yılların en etkili internet pazarlarından olan sosyal ağ sitesi pazarına geliştirdiği Plus isimli yeni ağını kazandırdı.

Google Doodle olarak bu sefer kendi logosunu koydu ve kendi doğum gününü kutluyor. Bizde Aydınses olarak Google'ın doğum gününü kutluyor ve iyi ki doğdun iyi ki varsın Google diyoruz. Hayatımızı kolaylaştırdığın için teşekkürler....